Kultúra

Ifjúsági musical készül a Keménykalap és krumpliorrból Szegeden

Ifjúsági musical készül a Keménykalap és krumpliorrból Szegeden

2015. június 10., szerda
Ifjúsági musical készül a Keménykalap és krumpliorrból Szegeden

Ifjúsági musical készül Csukás István Keménykalap és krumpliorr című regényéből, a Janik László által színpadra alkalmazott darab ősbemutatója július közepén lesz a Szegedi Várjátékokon.

A darab első olvasópróbája előtt a színpadi változatot készítő rendező elmondta, a musical

Csukás István

1973-ban íródott ifjúsági regényének feldolgozása lesz, nem pedig a nagy sikerű filmsorozat, illetve az egészestés mozifilm színházi variációja. A történetben az állatkertből ellopott állatok is a regénynek megfelelően görög teknősök, nem pedig kis majmok. A cirkuszi miliőben játszódó musicalben a nyolc felnőtt szereplő mellett egy tucatnyi gyerek áll színpadra. A Vadliba őrsöt a regénnyel ellentétben azonban nem hat fiú alkotja majd, a csapatban két lány is szerepet kap, a dramaturgiai okok mellett azért is, mert a nagy kórusokból hiányozna a hangjuk – magyarázta a színész-rendező. A darab zenéjét

Varga Bálint

írta, a koreográfiát

Markovits Ági

készíti velük együtt mintegy negyvenfős stáb dolgozik a produkción, amely premierjét július 17-én tartják – közölte

Janik László

.

Kancsár Orsolya

a fesztivált szervező Pinceszínház vezetője elmondta, nagyon büszkék arra, hogy Csukás István a szövegkönyvet látva engedélyt adott a regény színpadra állítására. Ezért is szeretnék, ha a hat fesztivál-előadást követően Szegeden – és az országban másutt is - kőszínházi körülmények között is bemutathatnák a musicalt, a Pinceszínház ugyanis kicsi a produkcióhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.