Kultúra

Balog Zoltán: békésebb Magyarországot szeretnénk!

Balog Zoltán: békésebb Magyarországot szeretnénk!

2015. június 6., szombat
Balog Zoltán: békésebb Magyarországot szeretnénk!

Azt szeretnénk, ha Magyarország békésebb, együttműködőbb hely lenne, ahol a többségi magyarok és a nemzetiségek nem egymás kárára, hanem egymás javára élnének - mondta az emberi erőforrások minisztere szombaton Pécsett.

Balog Zoltán

, a figyelmet a más kultúrák megismerésének és elfogadásának fontosságára felhívó Színezd át! elnevezésű országos kampány második állomásán tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a nemzetiségek is hozzátartoznak a magyar nemzethez és kultúrához. A kampányban azt akarjuk megmutatni a gyermekeknek, hogy a nemzetiségi kultúra gazdagít bennünket, akinek tehát kettős identitása van, egyáltalán nem szegényebb - fogalmazott a miniszter. Balog Zoltán örömének adott hangot, hogy egyre többen vállalják identitásukat és számos neves művész, sportoló, közéleti szereplő kapcsolódik be a "Színezd át!" rendezvényeibe.

Őri László

, Pécs fideszes alpolgármestere kiemelte: a baranyai megyeszékhelyen évszázadok óta tíz nemzetiség él békében, egymás kultúráját megértve és elfogadva, a várost erősítve. "Pécs ezzel nemcsak az országnak, hanem a világnak is jó példát mutat" - mondta. A politikus szólt arról, hogy Pécs keleti részén szociális városrehabilitációs program kezdődött a lakhatási körülmények javítására, valamint arra, hogy támogató szolgálattal segítsék roma családok felzárkózását. "Abban bízunk, hogy Pécsett a magyarok és cigányok együtt lehetnek sikeresek" - tette hozzá. A "Színezd át!" kampány ingyenes pécsi családi napjának szervezői az érdeklődőket játékos feladatokkal, köztük közös várépítéssel, kézműves foglalkozásokkal várták a város Szent István terén, ahol koncertek és tánctanulás is várta az érdeklődőket. Az esemény helyi védnöki tisztét

Sors Tamás

paralimpiai bajnok úszó vállalta el, a helyszínen megjelent

Oláh Gergő

előadóművész, aki

Szakács Hajnalkával, Falusi Mariannal, Papadimitriu Athinával

és

Szakcsi Lakatos Bélával

együtt szerepel a szombat este, a pécsi Zsolnay-negyedben műsorra kerülő, egy fiatal roma lány útkeresésének állomásait bemutató Somnakaj című etno musicalben. A "Színezd át!" kampány első állomása Kaposvár volt, további helyszíne Debrecen, Veszprém, Szolnok, Nyíregyháza, Miskolc, Győr, Szeged és Budapest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.