Közélet

Levonult a calicivírus okozta fertőzés a Gregor-iskolában

Levonult a calicivírus okozta fertőzés a Gregor-iskolában

2015. május 11., hétfő
Levonult a calicivírus okozta fertőzés a Gregor-iskolában

Ma már csak 33 tanuló hiányzik a Gregor-iskolából, úgy tűnik tehát, hogy levonult a múlt szerdán kitört fertőzés a szegedi oktatási intézményben. Ma újabb helyszíni ellenőrzéssel folytatódott a hatósági intézkedés, illetve a szülők még ma megkapják azt a kérdőívet, amelynek célja a fertőzés terjedésének rekonstruálása. Az ételmintákon eddig elvégzett bakteriológiai vizsgálatok eredménye negatív.

A Gregor József Általános Iskolában ma hiányzó tanulók létszáma már megfelel az átlagos hiányzási létszámnak – többek között ezt is tartalmazza az a jegyzőkönyv, amelyet a mai, helyszíni ellenőrzésen készítettek a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály munkatársai. Az ismételt közegészségügyi bejáráson kisebb hiányosságokra hívták fel az iskola vezetőinek figyelmét a szakemberek, illetve azokat a járványügyi kérdőíveket vitték magukkal, amelyeket csütörtökre vár vissza a szülőktől kitöltve a hatóság. A felmérés célja a fertőzés és az elfogyasztott élelmiszer közötti összefüggés kizárása, vagy alátámasztása, valamint a fertőzés terjedésének rekonstruálása. A Hivatal Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrzési Osztálya által csütörtökön levett étel és vízminták laboratóriumi vizsgálata még tart, de az eddigi bakteriológiai vizsgálatok eredménye negatív. A kórházban kezelt gyermekek megfelelő általános állapotúak, egy gyermek távozott, ketten még fekvőbeteg ellátás igényelnek. Mint ismertes, május 6-án, szerdán délután több, mint 120 diák lett rosszul az iskola tanulói közül, csütörtökön és pénteken pedig tovább emelkedett a hányással, hasmenéssel távol maradók száma. Péntekre összesen 201 fő betegedett meg. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya laboratóriuma ezen a napon jelentette be, hogy a háziorvosoktól beérkezett székletmintákban humán calicivírus jelenlétét igazolták. A hatóság minden járványügyi intézkedést azonnal megtett az eset kapcsán – már csütörtökön délelőtt közegészségügyi ellenőrzést végeztek, fertőtlenítést rendeltek el, víz és ételmintákat szállítottak el vizsgálatra és felvették a kapcsolatot valamennyi megbetegedett gyermek szüleivel és a gyermek háziorvosokkal is.

Ma már csak 33 diák hiányzott a Gregor-iskolából - levonult a fertőzés! Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=536954

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.