Közélet

Koncerttel és töki pompossal tért vissza a szegedi Coollégiumok Éjszakája + FOTÓK

Koncerttel és töki pompossal tért vissza a szegedi Coollégiumok Éjszakája + FOTÓK

2015. május 5., kedd
Koncerttel és töki pompossal tért vissza a szegedi Coollégiumok Éjszakája + FOTÓK
kollegiumok_ejszakaja07_gs

Szeged hat egyetemi kollégiuma nyitotta meg kapuit április 29-én éjszaka, a II. Coollégiumok Éjszakáján. Volt, ahol koncerttel és sportprogramokkal, máshol saját készítésű finomságokkal vendégelték meg az érdeklődőket, akik bepillantást nyerhettek a koleszos mindennapokba.

Április 29-én, szerda éjszaka ismét éjszakába nyúló programokat rendeztek a város hat egyetemi kollégiumában - ezúttal azonban nem csak a kollégisták, de bármelyik érdeklődő örömére. A Coollégiumok Éjszakájának célja most is az volt, hogy egy jó hangulatú estén kínáljon bepillantást a külsősök számára az intézmények mindennapjaiba és megismertesse az összekovácsolódott, családias közösségeket. A Szent Imre Szakkollégium ismét véradással indította programsorozatát a Magyar Vöröskereszt támogatásával. "Sok kollégista feküdt a tű alá, és szerencsére a tavalyi évhez hasonlóan idén is sokan bejöttek az utcáról is, hogy vért adjanak" - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére

Kordás Attila

nevelőtanár. Persze itt sem vették az estét véresen komolyan, kilenctől a Kopott Formák adott egy szabadtéri pop-funk-rock koncertet, melyet a hűvös éjszakai idő ellenére is több mint ötvenen meghallgattak. Aki nem táncolta ki magát, az a sportversenyeken vezethette le felesleges energiáit, a tornateremben kosárlabdában és asztaliteniszben is bajnokot avattak. "Egy szép hagyomány indult útjára tavaly, nekünk pedig mindenképpen az a célunk, hogy ezt továbbfejlesszük. A második évben még mindig gyerekcipőben járunk, de bízom benne, hogy évről-évre egy kicsit hozzáadhatunk" - tette hozzá Kordás Attila.

A Karolina Katolikus Egyetemi Szakkollégium bejáratánál már egy szelet töki pompost nyomtak a kezünkbe, a kollégista lányok a maguk sütötte finomságokból nassoltak. Nagyjából két tucat külsős látogatott el hozzájuk az este folyamán, akik egy igazi összeszokott, családias közösséget ismerhettek meg. A társasjáték és közös beszélgetés mellett a lányok egy koncerttel is meglepték magukat, erről sajnos mi éppen lemaradtunk. A többi helyszínen sem volt ok az unalomra: csocsóbajnokság, népi játékok és finomságok vártak minden látogatót a Kaszap István Kollégiumban, míg a Romzsa Tódor Kollégiumban sorversenyek, ügyességi feladatok, kézműves foglalkozások és filmvetítés is volt. A Sík Sándor Piarista Egyetemi Szakkollégiumban a fény éve kapcsán tartottak előadást, majd egy kertipartira invitáltak mindenkit, a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiumban pedig egy bazi nagy roma lagziba csöppenhettek a kilátogatók.

Szegeden egy éjszakára ismét megnyitotta kapuit hat egyetemi kollégium - színes programokkal vártak mindenkit a Coollégiumok Éjszakáján!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.