Bulvár

Heroincsempész német állampolgárok ellen emeltek vádat Szegeden

Heroincsempész német állampolgárok ellen emeltek vádat Szegeden

2015. május 22., péntek
Heroincsempész német állampolgárok ellen emeltek vádat Szegeden

Vádat emeltek két török nemzetiségű német állampolgár ellen, aki mintegy 12 kilogramm heroint próbált meg Magyarországon keresztül Németországba csempészni 2014 őszén – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a két férfit az ügyészség társtettesként elkövetett, különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádirat szerint a férfiak Berlinben megállapodtak ismeretlen megbízójukkal abban, hogy Törökországból egy német személygépkocsival heroint szállítanak Magyarország területén keresztül Németországba. A vádlottak Berlinből Törökországba utaztak, majd amikor onnan visszaindultak, a személygépkocsi jobb és bal sárvédőjének burkolata mögött egy gyárilag kialakított üregben 24, egyenként félkilós, összesen 12 kilogramm kábítószert rejtettek el. A a röszkei átkelőnél a tételes ellenőrzést végző pénzügyőrök megtalálták a drogot. A lefoglalt heroin tiszta hatóanyag tartalma 6,5 kilogramm, ami a különösen jelentős mennyiség alsó határának 55-szöröse.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.