Közélet

A megyei közgyűlés is segíti a fábiánsebestyéni világbajnokságot

A megyei közgyűlés is segíti a fábiánsebestyéni világbajnokságot

2015. május 1., péntek
A megyei közgyűlés is segíti a fábiánsebestyéni világbajnokságot
11182168_459596570866180_6707034337665299467_n

A 2015. szeptemberi kettesfogathajtó-vb sikeres megrendezésének érdekében összefogtak az érintett térség települései, illetve a megyei önkormányzat.

A fábiánsebestyéni nemzetközi fogathajtó verseny április 30-i megnyitóján szándéknyilatkozatot írtak alá a térség településének vezetői, valamint a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke: a közös cél a szeptember 10-13. között ugyanitt rendezendő kettesfogathajtó-világbajnokság minél sikeresebb megszervezése.

Farkas Sándor

országgyűlési képviselő, a vb szervezőbizottságának vezetője kiemelte, Csongrád megye idei legnagyobb sporteseményét készítik elő, az előzetes hírek szerint csaknem 30 nemzet 80-100 versenyzőjét várják Magyarországra. A zökkenőmentes, eredményes rendezéshez széles körű összefogásra van szükség. Elsősorban nem is anyagi jellegű támogatásokat várnak a szervezők, hanem például szálláslehetőségekkel, logisztikai munkák felajánlásával, helyi civil szervezetek, kulturális csoportok részvételével segíthetnek az önkormányzatok, illetve a segítők körének folyamatos bővítésével. Az eseményen Csongrád megye kulturális, gasztronómiai és egyéb értékeit is be kívánják mutatni a nagyvilágnak. Fontos tehát, hogy a világbajnokságot a térség, sőt, a megye valamennyi települése megáénak érezze. Az együttműködési megállapodást Farkas Sándor csaknem két tucat település vezetőjével írta alá, valamint a megyei önkormányzat részéről

Kakas Béla

, a közgyűlés elnöke látta el kézjegyével.

Az őszi fogathajtó-vb sikeréért jött létre összefogás.http://szegedma.hu/?p=533341

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.