Közélet

Tanodák Éjszakája a szegedi Motiváció Tanodában

Tanodák Éjszakája a szegedi Motiváció Tanodában

2015. április 20., hétfő
Tanodák Éjszakája a szegedi Motiváció Tanodában
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hagyományteremtő céllal rendezték meg április 17-én az I. Tanodák Éjszakáját, amelyhez a szegedi Motiváció Műhely tanodája is csatlakozott. A többi „éjszakázó” intézményhez (színházak, múzeumok) hasonlóan a népszerűsítés és figyelemfelkeltés volt az esemény célja, vagyis, hogy minél többen megismerjék a tanodák munkáját, mindennapjait.

A Motiváció Műhely hátrányos helyzetűek, kiemelten gyermekek és fiatalok társadalmi beilleszkedését támogatja motiválás, képessé tevés és a társadalom érzékenyítése útján. A Motiváció Tanodát 30 gyermek és fiatal látogatja, akik tanulást segítő foglalkozásokon, sportprogramokon, rajz-, fotó-, informatika- és rajzszakkörön vehetnek részt. A tanoda legfontosabb célja, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, miközben a lehető legtöbbet tanulnak, fejlődnek. A tanodában fiatal tanárok, mentorok, és önkéntes egyetemi hallgatók segítik a diákokat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A program a gyerekek és szüleik számára társasjátékozással, képeslapkészítéssel, udvari játékkal és közös főzéssel kezdődött. 20 órától külső érdeklődőket is sok szeretettel vártak a szervezők. A látogatók bepillantást nyerhettek a tanodába, beszélgethettek a tanoda munkatársaival, valamint kipróbálhatták a hátrányos helyzetű tanulók iskolai életútját feldolgozó társasjátékot, a Mentortársast.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.