Kultúra

Szegedre érkezik az Új Nemzedék Központ Tehetség Roadshow

Szegedre érkezik az Új Nemzedék Központ Tehetség Roadshow

2015. április 23., csütörtök
Szegedre érkezik az Új Nemzedék Központ Tehetség Roadshow

A Dél-Alföld egyik legpatinásabb épülete, a Szegedi Nemzeti Színház ad otthont a Nemzeti Tehetség Program keretében az Új Nemzedék Központ által szervezett Tehetség Roadshow rendezvénysorozat következő állomásának április 28-án.

Az Új Nemzedék Központ, a kormányzati ifjúságpolitikai célkitűzések egyik elsődleges megvalósítójaként 2011-es alapítása óta kiemelt hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra. A negyedik állomásához érkező „Tehetség Roadshow” elnevezésű rendezvénysorozatával az év első felében összesen hat megyeszékhelyen népszerűsíti a Nemzeti Tehetség Program (NTP) által nyújtott lehetőségeket, felhívva ezzel a figyelmet a tehetséges fiatalok számára biztosított képzési lehetőségekre. A rendezvénysorozat miskolci állomásán az eddigi rendezvényekhez hasonlóan nagy sikerrel mutatkoztak be a régió oktatási intézményei. Az esemény műsorvezetője, Várkonyi Attila a résztvevő iskolák növendékeinek produkciói között a sztárvilág kulisszatitkaival ismertette meg az érdeklődő fiatalokat, akik a szórakoztató színpadi előadásokat követően interaktív kiállítási standokon ismerkedhettek az elérhető képzési lehetőségekkel. Április 28-án, a festői szépségű Tisza partján, a Dél-alföldi régió kulturális központjában álló Szegedi Nemzeti Színház ad otthont az Új Nemzedék Központ Tehetség Roadshow negyedik rendezvényének. Az ifjú tehetségek azon a színpadon mutatkozhatnak be, ahol olyan példaképek jártak már előttük, mint a Szegedi Szimfonikus Zenekar és az ország legnevesebb színművészei. Az esemény programját az ország kulturális-oktatási életében jelentős szerepet betöltő, 60 éves múltra visszatekintő SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium növendékeinek dráma előadása nyitja meg, melyet a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulóinak jóvoltából Radnóti Miklós: Nem tudhatom és Juhász Gyula: Szonett Szegedhez című verse által ihletett animációk vetítése követ. A színpadi produkciók sorát, hegedűjátékot, majd népdal- és balett előadást követően a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanulóinak színielőadása zárja. Szórakoztató programot ígér az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola által tartott természetvédelmi kézműves foglalkozás. Az érdeklődők a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola jóvoltából megismerkedhetnek a japán szorobán használatával, míg külön szekció teremben a Csodák Palotája játékos tehetséggondozó foglalkozása várja a szegedi fiatalokat. A rendezvény ideje alatt a gyermekek szülei Dr. Duró Zsuzsa gyermekpszichológussal konzultálhatnak a tehetségek jövőjét érintő kérdésekről. Az esemény szakmai szekciójában dr. Szvathné dr. Szalay Márta, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet igazgatója tart szemináriumot pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek számára a Nemzeti Tehetség Program nyújtotta lehetőségekről. Az Új Nemzedék Központ minden érdeklődőt vár a rendezvény helyszínén: Szegedi Nemzeti Színház, 6720 Szeged, Vaszy Viktor tér 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.