Közélet

Javítások a nagykörforgalomban – ezúttal nem a led a „hibás”

Javítások a nagykörforgalomban – ezúttal nem a led a „hibás”

2015. április 16., csütörtök
Javítások a nagykörforgalomban – ezúttal nem a led a „hibás”
korforgalom_led01_gs

Rendre tapasztalják a rókusi jelzőlámpás csomópontnál közlekedők, hogy egyes ledsorok nem működnek, és immár ötödik alkalommal végeznek garanciális javításokat a szakaszon, nem kis bosszúságot okozva ezzel az autósoknak. Megtudtuk, ezúttal nem a ledekkel van gond, azokat már korábban kicserélte a kivitelező.

Míg az elmúlt években a ledes világítótestek meghibásodása miatt bontották fel újra és újra a Kossuth Lajos sugárút-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban a burkolatot, addig most a vezetékek problémái miatt folynak a garanciális javítási munkálatok. Ahogy többször beszámoltunk róla, a 2010-ben átadott rendszert már az év decemberében lekapcsolták rendszerhiba miatt. 2011 tavaszán a ledek egy részét már kicserélték, majd a futófényeket

2013 nyarán is megbolygatták

, illetve akkor a vezetékekkel is voltak gondok, ezért ki kellett bontani bizonyos szakaszokat, s újrahúzni a vezetékeket.

2014-ben az őszi iskolaszünetet sem úszták meg az autósok

, újfent egy sávra szűkítették a csomópontot, és azóta fél évnek sem kellett eltelnie,

ismét forgalomkorlátozás fogadja a sofőröket

, ezúttal április 19-éig zajlik a garanciális javítás.

Németh Zoltán Ádám

, a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. projektigazgatója arról tájékoztatott, hogy az elmúlt években már az összes ledet egyszer lecserélte a vállalkozó. Így az utóbbi időben már nem a ledek miatt bontják fel az útburkolatot, hanem a behúzott kábelezés hibásodott meg. A projektigazgató kérdésünkre elmondta, az útépítéseknél minden eszköznek 20-25 évet kellene bírnia. „Vagyis például ezeknek a ledeknek a garanciális időn túl is bizonyos szavatossági időszakban megfelelően kellene működniük” – fűzte hozzá. Idén nyáron egyébként lejár a garanciális időszak, de ahogy a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. projektigazgatója rámutatott, a sorozatos meghibásodások miatt tárgyalnak a kivitelezővel, az A-Sz-E konzorciummal ennek meghosszabbításáról. Csak úgy lehet elvégezni a burkolatba épített ledes futófények javítását, ha egysávos körforgalmi rendet léptetnek életbe. „Mivel a többsávos rókusi körforgalomban az autósok kanyarodó mozgás közben nem látják a mögöttük jövőket, el kell kerülni, hogy sávot váltsanak” – indokolta Németh Zoltán Ádám, a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. projektigazgatója, hogy miért kell egysávosra szűkíteni javítási munkálatok idejére a csomópontot és kikapcsolni a jelzőlámpákat.

Ismét munkálatokat végeznek a rókusi körforgalomban, ezúttal azonban nem a ledekkel van a gond.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.