Közélet

Vizsgálatot rendelt el a legfőbb ügyész a korrupció elleni fellépéssel kapcsolatban

Vizsgálatot rendelt el a legfőbb ügyész a korrupció elleni fellépéssel kapcsolatban

2015. március 3., kedd
Vizsgálatot rendelt el a legfőbb ügyész a korrupció elleni fellépéssel kapcsolatban

Polt Péter legfőbb ügyész a korrupció elleni fellépés országos viszgálatát rendelte el - olvasható az Országyűlés honlapján az írásbeli kérdésekre adott válaszok között.

A legfőbb ügyész Bárándy Gergely szocialista képviselő február 18-ai írásbeli kérdésére adott, március 2-ai keltezésű válasza szerint a vizsgálat kiterjed a feljelentések elutasításával, illetve az ilyen tárgyú nyomozások megszüntetésével kapcsolatos adatokra is.

Polt Péter

válaszában tudatta azt is, hogy az országos vizsgálat eredményéről az adatok feldolgozását és értékelését követően tájékoztatja a képviselőt.

Bárándy Gergely

a parlamenti honlapon olvasható írásbeli kérdésében az atlatszo.hu internetes oknyomozó portál adataira hivatkozva felveti: mi a magyarázata annak, hogy Polt Péter 2010 decemberi kinevezése óta háromszor akkora arányban utasítja el a Legfőbb Ügyészség a hivatali korrupció miatt tett feljelentéseket, mint az azt megelőző fél évtizedben, illetve miért szüntették meg a nyomozásokat 2010 december és 2014 december között kétszer olyan gyakran, mint 2006 és 2010 között? Ha vitatja ezeket a számokat, milyen tényekkel, adatokkal tudja alátámasztani, hogy a portál által közölt számok nem helytállóak? - olvasható az ellenzéki honatya legfőbb ügyészhez címzett írásbeli kérdésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.