Közélet

Több megyében és a fővárosban már másodfokú a riasztás a viharos szél miatt

Több megyében és a fővárosban már másodfokú a riasztás a viharos szél miatt

2015. március 31., kedd
Több megyében és a fővárosban már másodfokú a riasztás a viharos szél miatt
szel_tavasz_idojaras

Több megye számos járására és a fővárosra már narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd este. Az érintett területeken már a következő órákban készülni kell arra, hogy a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a viharos szél miatti másodfokú riasztások Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Tolna, Veszprém és Pest megyét valamint Budapestet érintik. Emellett Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megye több járásában elsőfokú a riasztás a szél miatt. A meteorológiai szolgálat azt írta: a késő esti órákban északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, amelynek hatására az ország északi és középső részén akár 65-85 kilométer/órás erősségű is lehet a szél. A Kisalföld északnyugati tájain, a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében egy-egy 90-100 kilométer/óra körüli széllökés is előfordulhat. A hidegfront mentén néhol jégdara kíséretében zivatar is kialakulhat - tették hozzá. Szerdán az egész országban lesz erős, viharos a szél, a délnyugati és északkeleti területeket leszámítva helyenként 90 kilométer/órásnál is erősebb széllökésekre kell készülni. Elszórtan lehetnek záporok, néhol jégdarával kísért zivatarok is. Kedden és szerdán is előfordulhat hózápor, havazás az Északi-középhegység és a Bakony magasabb részein, de az alacsonyabban fekvő területeken nem lesz megmaradó hó - írta a meteorológiai szolgálat.

Másodfokú riasztást adott ki az OMSZ Csongrád megyére is a várható viharos szél miatt - kabát nélkül ne induljatok útnak! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=523451

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. március 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.