Közélet

Sárgabarackfákkal gazdagodott Gyálarét és Klebelsbergtelep + FOTÓK

Sárgabarackfákkal gazdagodott Gyálarét és Klebelsbergtelep + FOTÓK

2015. március 30., hétfő
Sárgabarackfákkal gazdagodott Gyálarét és Klebelsbergtelep + FOTÓK
faultetes_gyalaret30_gs

Gyümölcsoltó Boldogasszony napján kezdték a faültetést a helyi közösségek, szombaton fejezték be. Nógrádi Tibor képviselő a program folytatását ígéri.

25-25 sárgabarackfa díszíti mostantól Szeged két településrészét, Gyálarétet és Klebelsbergtelepet, avagy Hattyast. Az ötletgazda,

Nógrádi Tibor

(Fidesz-L.É.T.) önkormányzati képviselő a SZEGEDma.hu-nak elárulta, annak idején - mint az MLSZ Csongrád megyei igazgatója - a műfüves pályaépítés kapcsán járt a derekegyházi polgármesternél, és kapott egy üveggel a falu lekvárjából, illetve a falu pálinkájából. Ekkor határozta el, hogy viszonylag igénytelen gyümölcsfák telepítését kezdeményezze Szegeden, az általa képviselt településrészeken is. Olyan fákra gondolt, melyeket nem kell metszeni és permetezni, és melyek nemcsak díszítik az adott településrészt, hanem gyümölcsükkel is szolgálják azt. A közösségi gyümölcsfák terméséből ugyanis közös lekvár és pálinka lesz. "A véletlen szerencse hozott aztán össze egy gyálaréti gyümölcsfatermesztővel, aki rendkívül kedvezményes áron 50 darab különböző fajtájú sárgabarackfát ajánlott fel Gyálarét és Klebelsbergtelep közösségének. A két településrészen lakossági összefogással ültettük el a növényeket. Mind a gyálaréti részönkormányzat, mind a klebelsbergtelepi részönkormányzó, tanácsadó testület teljes mellszélességgel támogatta a kezdeményezést, így igazi ízes kalákában történt a munka" - fogalmazott a városatya. A munka szombaton stílszerűen pálinkás koccintással indult, majd a résztvevőket

Márki Piroska

házi mangalicakolbásszal, mangalicaszalonnával, míves savanyúsággal és fehér kenyérrel vendégelte meg. Nógrádi Tibor hozzátette, napokon belül folytatás is várható, mert a gyümölcsfa-kereskedőnél a szezonban 80 meggyfa- és cseresznyefa-csemete nem talált gazdára, ezeket megpróbálják még a nagyhéten, húsvét előtt elültetni. Azt is kiemelte: bár a munka dandárja hétvégére, szombatra esett, a hagyományokat is figyelembe vették, tehát szerdán, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, a faültetés és a metszés ősi napján ültették el az első fákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.