Sport

Labdarúgás: már az első félidőben elintézte a Szeged-Grosics a ZTE-t

Labdarúgás: már az első félidőben elintézte a Szeged-Grosics a ZTE-t

2015. március 14., szombat
Labdarúgás: már az első félidőben elintézte a Szeged-Grosics a ZTE-t
szeged_2011_ajka10_gs

Az első félidőben háromgólos előnyre tett szert, majd a lefújásig meg is tartotta azt a Szeged 2011-Grosics Akadémia a vendég ZTE ellen a labdarúgó NB II 19. fordulójában.

Óvatos tapogatózással kezdődött a találkozó, a felek nem rohantak egyből egymásnak, és a kapuk sokáig nem is igazán forogtak veszélyben. Mindez a 27. perctől kezdve fordult át, amikor

Máté Péter

szögletét

Tóth Gábor

belsőzte a hálóba a rövid saroknál, ezzel megszerezve a vezetést a hazaiaknak. (1-0) A télen Pápáról igazolt védő első találatát jegyezte új kenyéradója színeiben. A bekapott gól érezhetően megzavarta a ZTE-t, amit

Nyilas Elek

tanítványai kiválóan használtak ki. Két minutummal később

Oláh Lóránt

fejelte

Szappanos Péter

kapujába

Mészáros Márk

sarokrúgását. (2-0) Ezzel ráadásul még nem volt vége az egerszegiek vesszőfutásának: a félidő hajrájához érkezve Oláh lekészítését bombázta a hosszú alsóba a támadást jól kísérő

Szabó Péter

. (3-0) Magabiztos előnye birtokában sem állt vissza fordulás után a Szeged-Grosics, Germánék többször is növelhették volna előnyüket, miközben a Zete mindössze egyszer jutott el valódi ziccerig, ám

Délczeg Gergely

akkor is elhibázta az adódó lehetőséget öt méterről fejjel. A Szeged 2011-Grosics Akadémia ezzel megszerezte első hazai győzelmét a tavaszi szezonban. A csapat a következő fordulóban ismét hazai pályán szerepel, akkor a Csákvár látogat a gyulai Grosics Akadémiára.

Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző
2015. március 14., 14.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Zalaegerszegi TE FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Takács Tamás • asszisztens: Demeter János, Szvetnyik Bence
3
-
0

Labdarúgó NB II, 19. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Zalaegerszegi TE FC 3-0 (3-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző. Vezette: Takács Tamás (Demeter János, Szvetnyik Bence).

Szeged:

Szántai - Szabó P., Markovic, Tóth G., Mészáros, Polareczki (Fitos 69'), Veselinov (Berde 73'), Máté, Zabari, Oláh L. (Hegedűs M. 80'), Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

ZTE:

Szappanos - Pajor, Kovács, Forgács, Fodor, Murai (Bailo 64'), Szakály, Simonfalvi, Babati, Délczeg, Vittman (Bíró 73').

Vezetőedző:

Lendvai Miklós.

Gólszerzők:

Tóth G. (27'), Oláh L. (29'), Szabó P. (37').

Sárga lap:

Markovic (52'), Polareczki (66'), ill. Bíró (89'). Nyilas Elek:

"Régóta vártunk már egy ilyen mérkőzésre, amikor gördülékenyen, 90 percen keresztül stabilan védekezve, illetve abból támadva játszunk. Márpedig ha ez megvan, akkor az eredménynek is jönnie kell. A vereségeknek ugyanúgy megvannak az okai, mint a győzelmeknek. Ezért is fontos az, hogy mindenki elszántan, alázattal lépjen pályára, amiből aztán kisülhet egy ilyen jó mérkőzés. Nem biztos, hogy mindig nyerni fogsz, de legalább elmondhatod, hogy mindent megtettél érte. Ebben a ligában is bárkit meg lehet verni, mi pedig ma bebizonyítottuk, hogy a csapat képes erre."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90'
Délczeg lövése, majd Szántai védése zárja az összecsapást. A Szeged 2011-Grosics Akadémia összességében teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot, megszerezve ezáltal első hazai győzelmét a tavasz folyamán.
89'
Hegedűs villant ismét, nagyszerű csellel tört volna át a védelmen, de Bíró buktatta, amiért a ZTE játékosa sárga lapot kapott.
82'
Hegedűs azonnal be is mutatkozott a közönségnek: szemből vezette a labdát a zalai védelemre, 20-22 méteres bombája kevéssel kerülte csak el a vendégek kapuját.
80'
Utolsó cserelehetőségét is kihasználta Nyilas Elek, Oláh Lóránt helyét egy fiatal akadémista, Hegedűs Martin vette át.
73'
Mindkét mester frissíti csapatát: Veselinovot az eltiltása után visszatérő Berde váltotta, Vittmant helyén pedig Bíró folytathatja.
70'
A szegediek házi góllövőlistáját vezető Germán is szeretne a hálóba találni a mai napon (is), de lövése ezúttal a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
69'
Nyilas Elek is változtat: Polareczki helyére Fitos állt be a folytatásra.
68'
Hatalmas ziccer maradt ki! Babati szabadrúgása felperdült a sorfalról, a labdára pedig Délczeg csapott le, a ZTE csatára azonban öt méterről nem tudott az üres kapuba stukkolni.
66'
Polareczki Roland visszahúzásért sárga lapot kapott.
64'
Lendvai Miklósé az első csere: Bailo váltotta Murait.
58'
Kifejezetten jó játékot nyújt ma a Szeged: ezúttal Zabari szerzett labdát harcosan a bal szélen, középre tekert labdája Oláh Lórántot találta meg, de a támadó lövése kevéssel elkerülte a felső lécet.
53'
Oláh Lóránt nagyon aktív a mai napon, ezúttal ő maga vállalkozott lövésre 19 méterről, de kevéssel a bal felső fölött zúgott el a lökete.
52'
Slobodan Markovic kapta a mérkőzés első sárga lapját, a szegedi bekk egy szabálytalan becsúszás révén húzatta ki a kártyát a spori zsebéből.
48'
Szántainak kell közbeavatkoznia, Murai Márk fejesét fogta a hazai portás.
46'
Az exzalaegerszegi Mátét faultolták a tizenhatos előterében. A jó helyről járó szabadrúgást Mészáros durrantotta rá, de kísérlete a sorfalról szögletre pattant.
46'
Folytatódik a mérkőzés, szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.

SZÜNET

45'
Vége az első játékrésznek, a Szeged-Grosics magabiztos előnnyel vonulhat a szünetre. Ismerve a gárda védekezését, bravúrszámba menne, ha a ZTE ezek után ponttal tudna távozni Gyuláról!
42'
Germán Tamás! A hazai csatár fejesét a védők vágták ki a gólvonalról!
40'
Ismét Oláh Lóránt volt a szegedi támadás kulcsfigurája, ezúttal Polareczkinek készített le, aki egy igazítás után azonnal tüzelt is. Szappanos védése kellett a nagyobb baj elkerüléséhez.
37'
GÓÓÓL!!! Oláh Lóránt vezette fel a hazai akciót, a jobbján érkező Szabó Péter elé tálalt, aki jobbal szenzációsan találta el a labdát, amely így védhetetlenül zúgott a jobb alsóba! 3-0!
36'
Zalaegerszegi szögletnél Délczeg jutott fejelési lehetőséghez, próbálkozása kevéssel kerülte csak el a kaput.
29'
GÓÓÓL!!! A jobb oldali szögletet Mészáros csavarta középre, a rövidre mozgó Oláh Lóránt pedig mesterien fejelt a bal felsőbe! 2-0!
28'
Beindult a hazai henger! Germán bivalyerős lövését Szappanosnak kellett védenie, a kipattanó azonban éppen Zabarit találta meg: Forgács blokkja kellett, hogy a fiatal szélső ismétlése az üres kapu helyett a keresztléc fölé vágódjon.
27'
GÓÓÓL!!! Mészáros már a harmadik jó beadását mutatta be a mérkőzésen, Pajor még az utolsó pillanatban menteni tudott Germánék elől. Az esetet követő sarokrúgást Máté tekerte be, a rövidre berobbanó Tóth Gábor pedig ügyes mozdulattal perdített a jobb alsóba! 1-0!
22'
Hasonló forgatókönyv szerint zajlik a találkozó, mint a Szeged-Grosics elmúlt két meccse. Nyilas Elek tanítványai szervezetten, olajozottan védekeznek, a mezőnybe szorítva ezzel a Zetét. Összességében elmondható, egyik fél sem tudott még meghatározó dominanciát kialakítani.
19'
Sajátos eset után áll meg rövid időre a játék: Fodor éppen csapattársát, Délczeget találta fejen egy felszabadítással. A vendégek csatára némi ápolás után folytatni tudja a játékot.
13'
Veszélyesen tekertek középre egy jobb oldali szabadrúgást a zalaiak, a hazai védők csak nagy nehézségek árán tudtak felszabadítani Délczegék elől.
11'
Oláh Lóránttól érkezik a válasz, a rutinos támadó kísérletét Szappanosnak kellett hárítania.
10'
Itt az első helyzet: Babati csapott le egy rövid felszabadításra, ígéretes helyzetben ugyanakkor a kapu fölé bombázott.
8'
Jó iramban kezdődik a meccs, ugyanakkor egyik fél sem ugrik ész nélkül a másiknak. Zömében a középpályán pattog a labda, a kapuk eddig nem forogtak még veszélyben.
4'
A zalaegerszegieket nyolc szurkoló is elkísérte Gyulára, dacára a nagy túrának azonban csak a kerítésen kívülről tudnak drukkolni kedvenceiknek, mivel a szurkolói regisztrációt nem vállalták.
1'
A tiszta kékben szereplő ZTE kezdte az összecsapást, a vendéglátók tiszta fehér szerelésükben veszik fel ma a harcot.

14.20:

Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok már a pályán melegítenek, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Hazai oldalon két változás történt a múlt heti, ceglédi kezdőcsapathoz képest. A sérült Oláh Gergő helyett Vladimir Veselinov kezd Nyilas Elek alakulatában, Fitos László helyett pedig Polareczki Roland került be az együttesbe. Berde István eltiltása letelt, így a cserepadról akár ő is beszállhat, ha a találkozó úgy hozza. Rajta kívül a már említett Fitos, illetve Farkas Márk, Manga Zsolt, Hegedűs Martin és Zelenyánszki László vár bevetésre. Szántai Levente tartalékja ezúttal is Zeljko Belecan.

A mérkőzés Takács Tamás sípjelére 14.30-kor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.