Sport

Kézilabda: jó helyzetből várhatja a Löwen elleni visszavágót a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: jó helyzetből várhatja a Löwen elleni visszavágót a MOL-Pick Szeged

2015. március 20., péntek
Kézilabda: jó helyzetből várhatja a Löwen elleni visszavágót a MOL-Pick Szeged
zubai_szabolcs_vs_dunkerque_14_11_16__2mj

A lehető legnehezebb ellenfelet kapta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a MOL-Pick Szeged, Juan Carlos Pastor együttese azonban az idegenbeli bravúrgyőzelme után jó kiindulópontból vághat neki az újszegedi sportcsarnokbeli hatvan percnek. A nyolc közé kerüléshez a Picknek még egy háromgólos vereség is belefér, de erre aligha lehet játszani a bárhol, bárki ellen veszélyes Löwen ellen.

Fantasztikus sikert aratott az odavágón a MOL-Pick Szeged a Rhein-Neckar Löwen otthonában,

a 34-30-as sikernek

köszönhetően pedig a továbbjutás szempontjából jelentősen megnőttek az esélyeik Vadkertiéknek. Nem nyerni járnak egyébként a csapatok a Löwen otthonába, a Bundesliga idei szezonjában csupán a listavezető Kiel tudott nyerni a SAP arénában (28-29), míg tavaly bevehetetlen erődnek bizonyult a Löwen otthona a német bajnokság többi csapata számára, a Bajnokok Ligájában pedig idén csupán a Vardar Skopje (28-35) tudott nyerni a Löwen vendégeként, míg tavaly egyetlen együttes sem tudott két ponttal távozni az oroszlánok otthonából, a honi rivális Veszprém például ritkán látott mértékű vereséggel (32-25) tudott hazatérni Németországból a csoportmérkőzések során. Nem csak a győzelem ténye fontos a továbbjutást tekintve a Pick számára, hanem az is, hogy mindezt 34 gólt szerezve tudta megtenni, ennél többet idén csak a már említett macedón csapat, a Vardar Skopje tudott szerezni a Löwen vendégeként, és mivel a Bajnokok Ligájában az idegenben lőtt több gól dönt a továbbjutásról, amennyiben a két mérkőzés után döntetlenre végeznének a felek, a MOL-Pick Szeged 34 szerzett gólja miatt is jó helyzetbe került, hiszen ha a németek úgy nyernek négy góllal, hogy 34-nél kevesebb gólt szereznek, még akkor is a szegediek lépnének tovább a párharcból. Az biztos, hogy a németek nem adják fel, és a Löwen játékerejét ismerve vasárnap sem semmiképp sima mérkőzés vár a szegediekre, azonban nagy esély előtt állnak

Juan Carlos Pastor

tanítványai, hiszen mint szó volt róla, a két-háromgólos vereség esetén is a MOL-Pick Szeged lép tovább a két csapat közül. „Nem szeretek esélyeket latolgatni, de jól, jobban állunk, mint az odavágó előtt, hiszen idegenben nyertünk. Egy biztos, hogy az a mérkőzés, amit most vasárnap fogunk játszani, az a szezon eddigi legkeményebb, legnehezebb mérkőzése lesz, sokkal nehezebb, mint amit kint játszottunk. Itt azért próbálnak majd felállni, próbálnak továbbjutni, biztos, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy ledolgozzák a hátrányukat. Nekünk hazai pályán egyértelműen az a célunk, hogy győzzünk, és mi jussunk tovább, biztos, hogy nagyon kiélezett és jó mérkőzés lesz” – mondta el portálunk érdeklődésére

Zubai Szabolcs

, a Pick beállósa.

Online

Vasárnap 17.15-től folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a MOL-Pick Szeged-Rhein-Neckar Löwen férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

Az odavágóhoz képest változás a szegediek keretében, hogy letöltötte két meccses eltiltását a bosnyák beállós,

Vladimir Vranjes

, akinek hiányának fontosságát többször is kiemelte a mannheimi mérkőzés előtt a MOL-Pick Szeged vezetőedzője, Juan Carlos Pastor. Vranjes tehát ezúttal már a csapat segítéségére lehet, ami sokat jelenthet a spanyol mester taktikai repertoárját illetően a németekkel szemben. Az odavágón a spanyol tréner által kitalált taktika remekül működött, a németek gyakorlatilag alig tudtak a legnagyobb erősségükből, a gyors lerohanásokból gólt szerezni, viszont vasárnap is nagyon kell majd figyelni a szélsőre,

Uwe Gensheimerre

, aki a Löwen legeredményesebb játékosa a Bajnokok Ligájában 53 szerzett góllal, de hasonló figyelmet érdemel a másik szélső, az izlandi

Pettersson

is. A németeknél a világ egyik legjobbja, a dán

Niklas Landín

őrzi a kaput, akinek az első mérkőzésen nem igazán ment a védés, azonban nem lenne meglepetés, ha a jobbik arcát húzná elő vasárnap, és vele is meg kellene majd küzdenie a szegedieknek, Landín képes az extraklasszis teljesítményre is. „Mindenféleképpen sokat jelent Vranjes visszatérése, mindenkire szükség van, ez nem is kérdés. Amit eddig csináltunk, azt ugyanúgy kell tovább csinálnunk, ez sem kérdés. Az ő újdonságaikra majd a pályán kell reagálnunk, de az biztos, hogy az eddigieket kell folytatnunk ugyanúgy, videózunk, elemzünk mi is rendesen a héten. Egyelőre nagyon jó úton halad a felkészülésünk, mindenki tudja, mi a tétje a mérkőzésnek, koncentráltak vagyunk” – fogalmazott a SZEGEDma.hu-nak Zubai Szabolcs.

A szegedi közönség ereje

Természetesen hatalmas siker lenne a kettős győzelemmel való továbblépés, ugyanakkor ahogy Zubai Szabolcs is hozzátette, az elsődleges az, hogy ők jussanak tovább a két csapat párharcából. A Löwen egyébként volt már, hogy egy hazai vereség után tovább tudott lépni, és ez az európai kézilabdában sem ritka, a legutóbb a Löwen a 2010-11-s szezonban a negyeddöntőkben lépett túl a francia Montpellier-en úgy, hogy az első, hazai mérkőzést 27-29-re elvesztette, majd a visszavágón Montpellierben kétgólos félidei francia vezetést követően kilenc (!) góllal nyert a Montpellier vendégeként, (26-35) így 62-55-s összesítéssel lépett tovább. Ha már idegenben lőtt gólok, tavaly egyszer ez kedvezett a Löwennek, mert a legjobb tizenhat között a Kielce ellen azt követően, hogy idegenben kikapott 32-28-ra, hazai pályán éppen néggyel, 27-23-ra nyert, így idegenben lőtt több góljának köszönhetően lépett tovább, majd a következő körben a Barcelona ellen így esett ki a német csapat, hiszen hiába nyert a spanyolok ellen az odavágón 38-31-re, a visszavágón Barcelonában kikapott 31-24-re, így a Barca idegenben lőtt több góllal tudott továbblépni a Final Fourba, ezért nem elhanyagolható a Pick Németországban lőtt 34 találata. Minden bizonnyal teltház előtt fogadhatja a német együttest a Pick, az ülőjegyek elfogytak, így több mint 3000 szegedi szurkoló hajszolhatja bele a továbbjutásba Juan Carlos Pastor tanítványait, ami döntő faktor is lehet a vasárnapi mérkőzésen, ismerve a szegedi közönség erejét. „Mindenféleképpen jó lenne győzelmet aratnunk hazai pályán, remélem, hogy egy olyan hangulatot tudunk varázsolni a teltházas csarnokba, ami mindenkinek boldogságot fog okozni” – zárta a MOL-Pick Szeged beállósa.

Emlékeztetőül az odavágón: (2015.március 13.)

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Rhein-Neckar Löwen – MOL-Pick Szeged 30 – 34 (17-16)

Mannheim, SAP aréna, 5000 néző. Vezette: Stevann Pichon, Laurent Reveret (franciák)

Löwen:

Landin – Groetzki 1, Petersson 4, Kneer 1, SCHMID 5, Ekdahl du Rietz 5, GENSHEIMER 8/5. Csere: Rutschmann (kapus), Myrhol 4, Larsen 2, Guardiola, Reinkind, Schmidt, Sigurmansson, Steinhauser, Ganshorn.

Vezetőedző:

Nicolaj Jacobsen.

MOL-Pick Szeged:

Sierra – Prodanovic 1, Balogh 4, BOMBAC 5, Zubai 2, Ilyés 3, Källman 2. Csere: WYSZOMIRSKI (kapus), Blazevic, PARRONDO 9/9, Hegedüs 1, Ancsin 3, ROBLEDO 4, Vadkerti, Fekete.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Hétméteres:

5/5 ill. 9/9.

Kiállítás:

4 perc ill. 12 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.