Kultúra

Az önbizalom lesz a témája a II. Bábos Drámaíró Versenynek

Az önbizalom lesz a témája a II. Bábos Drámaíró Versenynek

2015. március 26., csütörtök
Az önbizalom lesz a témája a II. Bábos Drámaíró Versenynek

A Békés Megyei Hírlap Hagyomány lett már a Cseppnyi Önbizalomból című cikkét húzták ki a békéscsabai II. Bábos Drámaíró Verseny témájául csütörtök este a viharsarki teátrumban.

Kisorsolták azt is, hogy melyik színészcsapat, melyik rendezővel, melyik író munkája alapján kezd el dolgozni.

Bertóti Johanna

írását

Kovács Petra

rendező,

Kolozsi Angéla

művét

Antal Attila

,

Szabó Attila

egyfelvonásos, gyerekeknek szóló drámáját pedig

Csató Kata

állítja színpadra. Idén a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a debreceni Vojtina Bábszínház, valamint a szegedi Kövér Béla Bábszínház művészei versenyeznek egymással, a csapatokat vegyesen állították össze e teátrumok művészeiből, és mindegyik "társulat" kiegészül a Békéscsabai Jókai Színház egy-egy művészével is. A kész produkciókat vasárnap 15 órától tekintheti meg a közönség a békéscsabai Ibsen Stúdiószínház színpadán. Ezután a rangos szakmai zsűri - melynek elnöke

Tarján Tamás

dramaturg lesz - átadja a legjobb írónak járó 2015-ös szakmai díjat. Emellett elismerik a legjobb színészt, a legjobb színésznőt, a legjobb karakterszínészt és a legjobb rendezőt. A legjobb előadásról a közönség szavazatai döntenek. A hagyományos színházi drámaíró versenyhez képest a mostani megmérettetés annyiban tér el, hogy egy nappal tovább tartanak a próbák. Erről

Lenkefi Zoltán

, a rendező Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója korábban úgy nyilatkozott az MTI-nek: bár nagyjából háromszáz báb rendelkezésre áll a békéscsabai teátrumban, elképzelhető, hogy új bábokat vagy kellékeket kell gyártani a művekhez, ami időbe telik. Az érdeklődők a teljes próbafolyamatot végigkövethetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.