Közélet

Médiatanács: idén 300 millió forintos támogatás rádiós hírműsorokhoz

Médiatanács: idén 300 millió forintos támogatás rádiós hírműsorokhoz

2015. február 12., csütörtök
Médiatanács: idén 300 millió forintos támogatás rádiós hírműsorokhoz
mikrofon_zene_koncert

Négy fordulóban összesen 300 millió forintos támogatást nyújt idén a médiatanács legutóbbi ülésén megszavazott pályázat helyi és körzeti rádiók hír-, szolgáltató vagy tematikus magazinműsoraira - közölte az MTI-vel csütörtökön a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Az NMHH jelezte azt is: a Magyar Média Mecenatúra program rádiós műsorok készítésére kiírt pályázatának idei összegéről keddi ülésén döntött a médiatanács; hírműsorokra adásonként legfeljebb 9 ezer forint, magazinműsorok esetén 45 ezer forint támogatás nyerhető el a pályázaton, amelyen 2011 óta közel 400 műsor médiaszolgáltatója több mint egymilliárd forintot nyert el. Szintén döntés született arról, hogy a mecenatúraprogram idei rezsipályázatának harmadik fordulójában 15 közösségi televízió és rádió összesen 70,3 millió forintos támogatást kap üzemeltetési és működési költségeihez. A közösségi televíziók közül a csornai székhelyű Rábaközi Televízió, a szegedi TiszapArt Televízió, a mohácsi városi tévé, a kispesti Centrum TV és a szintén budapesti Promontor TV pályázott sikerrel. A közösségi rádiók közül a szlovén nemzetiségűeknek szóló szentgotthárdi Radio Monoster, a budapesti Lánchíd Rádió és a debreceni, nyíregyházi és szegedi Európa Rádió nyert támogatást. A kisközösségi rádiók közül kedvezményezett lett a székesfehérvári, gimnáziumi Táska Rádió, illetve a Fezen Rádió, a Rádió Szarvas, a siófoki Balaton Rádió és a gyöngyösi MaxiRádió - írják. A testület arról is döntött, hogy - a Magyar Média Mecenatúra program céljaival összhangban - támogatja a Szolnokon június 6-án megrendezendő Egy a nemzet - A nemzeti összetartozás elnevezésű filmszemléjét a legjobb film fődíját 800 ezer forinttal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.