Sport

Labdarúgás: középcsapattá avanzsálna tavasszal a kiesés elől menekülő Szegedi Vasutas

Labdarúgás: középcsapattá avanzsálna tavasszal a kiesés elől menekülő Szegedi Vasutas

2015. február 17., kedd
Labdarúgás: középcsapattá avanzsálna tavasszal a kiesés elől menekülő Szegedi Vasutas
szvse_mindszent47_gs

Nem állna meg a Téli Bajnokságban elért ezüstnél a Szegedi VSE, Pécsek Tibor edző szerint csapata képes lehet átmenteni jó formáját a megyei I. osztály tavaszi etapjára.

Nem alakult különösebben eredményesen az ősz a vasutasoknál, a 15 forduló alatt összegyűjtött hét pontnál mindössze a sereghajtó Kistelek tud kevesebbet felmutatni a mezőnyben. A gárda átlagéletkora a korábbi évek gyakorlatának megfelelően ismét nagyon alacsony, főként fiatal tehetségek rúgják a bőrt az Izabella híd lábánál.

Pécsek Tibor

, az együttes mestere portálunknak elárulta, a téli felkészülés első kétharmada során a játékosok becsületes, jó munkát végeztek. A heti négy tréning egyik felén

Papp Róbert

vezényelte az erőnléti foglalkozásokat, míg a munka másik felében

Hágelmann Endre

és Pécsek Tibor közösen igyekezett formába önteni a kitalált taktikát. A csapat részt vett a Téli Bajnokságban, amely során a Balástyát, a Tanárképzőt és a házigazda Sándorfalvát is kapott gól nélkül legyőzve lépett tovább a csoportból. A negyeddöntőben a St. Mihály FC sem tudta bevenni a vasutasok kapuját, ahogy az elődöntőben az Algyő sem. A jeget végül a Maros-menti UFC törte meg a fináléban, igaz, a makóiaknak így is csak büntetőkkel sikerült elhódítaniuk a győztesnek járó trófeát. Pluhár Gáborék pedig kénytelen voltak a nagy menetelés végén az ezüstéremmel beérni. "Nem foglalkoztam igazából az eredményekkel, abból igazán messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Gratuláltam persze a srácoknak, örültem a második helynek, a döntőben mutatott játékunkon és hozzáállásunkon viszont elkeseredtem. Ettől függetlenül ebből a bajnokságra vonatkozóan nem szabad levonni a konzekvenciákat" - fogalmazott Pécsek Tibor. "A Sándorfalva és az Algyő elleni meccseken mutatott produktum, illetve az agresszivitás és futásmennyiség biztató változásokat jeleztek számomra" - tette hozzá.

telikupa_donto_dijkioszto22_gs

Érdekesség, hogy a SZVSE éppen azzal az Algyővel találkozik a megyei I. osztály első tavaszi körében, amelyet kiejtett a Téli Bajnokság elődöntőjében. "Az Algyő elleni kétszer harminc percben mutatott produkcióval elégedett voltam, egyes periódusoknak kifejezetten örültem. Sok hiányzóval álltunk ki, a február 28-ra tervezett kezdőből négyen sem tudtak pályára lépni. Ennek tükrében különösen jónak volt mondható a teljesítményünk" - értékelt a tréner. "Természetesen, azzal is tisztában vagyok, hogy a hónap végén egy teljesen más mentalitású és más játékerőt képviselő Algyővel fogunk találkozni. Ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy - pozitív értelemben véve - egy teljesen más SZVSE áll majd ki arra a találkozóra. Bízom benne, hogy hazai környezetben vissza tudunk vágni az augusztus vereségért, és sikerül egy jó rajtot vennünk a tavaszra" - tekintett előre bizakodóan.

tape_szvse13_gs

Az együttes keretében több változás is történt a tél folyamán. A gólerős

Bagi Tamás

Ruzsán folytatja, míg

Törköly Tamás

jó eséllyel Sándorfalvára igazol.

Nagy Ádám

távozását is biztosra lehet venni, ugyanakkor az ő új állomáshelyéről egyelőre nincs információ. Az érkezők oldalán szerepel az USC Tanárképzőt elhagyót

Boruzs Krisztián

neve, illetve a korábban a Bajával a másodosztályban is megfordult

Dervaderics Gáboré

, aki több éves kihagyás után tér vissza egykori térdsérülését letudva a pályára. A rutinos játékos az elmúlt időszakban Ausztriában dolgozott edzőként. Mindemellett ez még nem a teljes névsor, a SZVSE-nél további igazolásokat terveznek az átigazolási ablak február 23-i bezárásáig. "Szeretnénk felzárkózni a középmezőny aljára, a kieső pozícióból mindenképpen el kell kerülnünk. Ami engem illet, nem szoktam számolgatni, és a srácoktól is azt kértem már most, hogy minden egyes meccsre a lehető legtöbb pont megszerzésének szándékával menjünk ki, akár otthon, akár idegenben. Az a véleményem, hogy ebben a megyei bajnokságban bárki verhető. Ismerem a magunk korlátait, nagyjából belátom már az ellenfelekét is. Nincs verhetetlen csapat a mezőnyben" - zárta gondolatait Pécsek Tibor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.