Közélet

MNV: több mint 300 millió forintos megtakarítás az áramszámlán

MNV: több mint 300 millió forintos megtakarítás az áramszámlán

2015. január 19., hétfő
MNV: több mint 300 millió forintos megtakarítás az áramszámlán

Lezárult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. csaknem 7 milliárd forintos nyílt közbeszerzési eljárása az idei villamosenergia-kereskedő kiválasztására; az MNV és a társasággal együttműködő állami tulajdonú cégek jövőre több mint 300 millió forintot takaríthatnak meg az áramszámlán.

A vagyonkezelő társaság hétfői közleménye szerint a költséghatékonyság jegyében több közös beszerzést is kiírtak az állami tulajdonú társaságokkal együttműködve az elmúlt években. Ezek eredményeképpen már eddig is több mint egymilliárd forintot spóroltak az állami társaságok. Az MNV a 2015-ös év villamosenergia-kereskedőjének kiválasztására tavaly ősszel ismét nyílt közbeszerzési eljárást indított. A közbeszerzés során a vagyonkezelő 46 társaságnak összesen 280 millió kilowattóra (kWh) villamos energiát szerzett be mintegy 6,7 milliárd forint értékben. A tenderen három energiakereskedő társaság licitált, a nyertes a legkedvezőbb ajánlatot adó MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt. lett. A kedvező árnak köszönhetően a 2015-re tervezett fogyasztási mennyiségek alapján az MNV Zrt. és a társasággal együttműködő állami tulajdonú cégek mintegy 320 millió forint megtakarítást érhetnek el - közölte a vagyonkezelő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.