Közélet

Mászóvárral bővült a Vedres utcánál lévő játszótér + FOTÓK

Mászóvárral bővült a Vedres utcánál lévő játszótér + FOTÓK

2015. január 21., szerda
Mászóvárral bővült a Vedres utcánál lévő játszótér + FOTÓK
jatszoteratado03kf

Kétmillió forint értékű elemmel bővült a Maróczy Géza téren lévő játszótér. A mászóvár a Védőháló Közhasznú Egyesület nyertes pályázatának köszönhetően épülhetett ki, elsőként a Tisza-parti Óvoda növendékei vették birtokukba szerda délelőtt.

A Tisza-parti Óvoda gyermekei avathatták fel a Maróczy Géza téren szerda délelőtt átadott mászóvárat. A Vedres utca szomszédságában lévő tér így egy EU-s szabványoknak megfelelő, új játékelemmel gazdagodott, melyet a "Védőháló Közhasznú Egyesület komplex lakóközösség fejlesztési programja" elnevezésű, TÁMOP-5.5.4-13/2-2013-0010 azonosító számú projekt segítségével valósíthattak meg. "Egy évtizede működik már itt Szegeden a Védőháló, melynek során a segítségnyújtás számos formáját zászlónkra tűztük. Elsősorban közművelődési, tehetséggondozó és ismeretterjesztő programokat, illetve jótékonysági rendezvényeket szervezünk" - mondta el

Pleskonics András

, a Védőháló Közhasznú Egyesület elnöke. Odesszai lakókörzetükre kiírt programjuk 2013 decemberében indult, melynek során klubfoglalkozásokat, fórumokat és rendezvényeket bonyolítottak le, alapítványi bálakat támogattak, legnagyobb részét pedig a nagyjából kétmillió forintos játszótéri fejlesztésre fordították. Mivel a pályázat január 31-én zárul, a játszótérátadó egyfajta zárórendezvénye is volt az elmúlt tizennégy hónap munkájának. A sajtótájékoztató közben egy helyi lakos,

Andróczi Lászlóné

is becsatlakozott a beszélgetésbe, hogy köszönetét fejezze ki a játszótér kibővítése miatt. Mint mondta, unokái az iskola után azonnal ide jönnek és amint az idő engedi, a mászóvárat is birtokukba veszik majd a többi gyermekkel egyetemben.

vedohalo_fejlec
vedohalo_lablec

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.