Sport

Asztalitenisz - Póta már 14. a női asztaliteniszezők világranglistáján

Asztalitenisz - Póta már 14. a női asztaliteniszezők világranglistáján

2015. január 3., szombat
Asztalitenisz - Póta már 14. a női asztaliteniszezők világranglistáján

Előző pozíciójához képest négyet javítva már a 14. helyen áll Póta Georgina a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) legfrissebb világranglistáján.

A sportágban 2001 óta készülő számítógépes rangsorok történetében mindössze kétszer volt példa arra, hogy magyar asztaliteniszező előkelőbb helyet foglalt el:

Tóth Krisztina

a legelső évben, 2001 januárjában, majd 2003 decemberében is a 13. helyen állt - emlékeztetett rá szombati tájékoztatójában a hazai szövetség. A Berlinben légióskodó, 29 éves Póta - aki az októberi világkupán negyedik, az ITTF World Tour-sorozatának decemberi döntőjében pedig bronzérmes volt - a harmadik legjobb európai állampolgárságú, ugyanakkor a legjobb európai származású asztaliteniszező az ez évi első listán. Az első száz között a férfiaknál két magyar szerepel -

Pattantyús Ádám

81.,

Kosiba Dániel

91. -, míg a nőknél három, Póta mellett

Madarász Dóra

és

Lovas Petra

is tagja a bővebb elitnek, 75., illetve 98. helyével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.