Bulvár

Szentpétery Lászlónak egész évben van karácsonyfája

Szentpétery Lászlónak egész évben van karácsonyfája

2014. december 28., vasárnap
Szentpétery Lászlónak egész évben van karácsonyfája
szentpetery_laszlo_hajlektalan01_gs

Szélfútta és gyökerek nélküli - Szentpétery László éppen olyan, mint az egykori Media Markt épületét díszítő fenyő. Futótűzként terjedt a Facebook-on a hajléktalan támogatására ösztönző felhívás, tényleges segítségben azonban nem nyilvánultak meg a megosztások. Néhányan azért felkeresték az idős férfit.

"

Szentpétery László

részére" - olvasható a felirat az egykori Media Markt parkolójában. Korábban az üzlet bevásárlókocsijait tárolták abban a fülkében, amely ma az ötvenes éveiben lévő férfi számára nyújt menedéket. "Szeretnék itt maradni addig, amíg nem lesz már elviselhetetlen a hideg. A szállóban mindig csak a baj van, jobb az embernek egyedül" - mondta el portálunk munkatársának.

Több száz lájk, csupán néhány adományozó

Lászlóra egy Facebook-os hirdetést követően találtunk rá, amelyet rövid idő alatt több százan megosztottak: a felhívást közzétett hölgy (aki időközben törölte a posztot) kérte, hogy lehetősége szerint mindenki segítse valamivel az önhibáján kívül utcára került férfit. Ugyan futótűzként terjedt a felhívás, a hajléktalan férfit mégsem árasztották el a segítségnyújtók, néhányan jöttek csak meleg holmival és hideg élelmiszerrel.

szentpetery_laszlo_hajlektalan02_gs

Korábban Budapesten élt egy önkormányzati lakásban, részmunkaidős állása azonban megszűnt, így már a rezsiköltségeit sem tudta finanszírozni a férfi. Felhalmozódott számlái miatt távoznia kellett, így az utcára került. "Rövid ideig maradtam csak Budapesten, egy kisebb városba szerettem volna jönni. Nem jó pesti hajléktalannak lenni, az utcán nagyon kiszolgáltatott az ember, rengeteg az alvilági figura, a hajléktalanok egymást rabolják ki, sok a verekedés is. Bizonyos kerületekből kikergetnek minket a rendőrök, a hajléktalanszállókban pedig csak kirabolják az embert" - mondta el portálunknak. Lassan már megszokta, hogy a szentestéket magányosan tölti - párkapcsolata korábban volt, felesége és gyermekei azonban soha. Jobb is ez így, mondta, hiszen magát is alig tudja eltartani, másról tisztességesen gondoskodni nem tudna. Fenyőfája azonban egész évben van, a Media Markt épületének oldalát díszítő alkotás télen-nyáron örökzöld számára. Szélfútta és gyökerek nélküli, akárcsak maga László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.