Bulvár

Rendkívüli hidegre és ónos esőre figyelmeztet a meteorológia

Rendkívüli hidegre és ónos esőre figyelmeztet a meteorológia

2014. december 31., szerda
Rendkívüli hidegre és ónos esőre figyelmeztet a meteorológia
Tél a Balatonon

Több megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a szilveszter éjszaka várható rendkívüli hideg, valamint újév napjára az ónos eső veszélye miatt is. Néhol mínusz 20 fok is lehet.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: újévre virradó éjszaka főként a déli országrészben a hóval borított tájakon mínusz 15 Celsius-fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Az előrejelzés szerint néhol mínusz 20 fok is lehet. A rendkívüli hideg miatt Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Zala megyére szerdára és csütörtökre is figyelmeztetést adtak ki. Csütörtökön a kisebb havazás, hószállingózás mellett elsősorban a Dunántúl északi felén a nap második felében néhány tized milliméternyi ónos eső is hullhat. Emiatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére csütörtökre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Az előrejelzés szerint csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire mínusz 5 és 0 fok között, délen mínusz 7, mínusz 6 fok körül valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.