Közélet

Biztosítékmentességet kapnak az uniós pályázók a jövő évtől

Biztosítékmentességet kapnak az uniós pályázók a jövő évtől

2014. december 31., szerda
Biztosítékmentességet kapnak az uniós pályázók a jövő évtől

Január elsejétől biztosíték nyújtása nélkül juthat uniós támogatáshoz az a kedvezményezett, aki rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel és nincs köztartozása - olvasható a Magyar Közlönyben.

Csepreghy Nándor

, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az MTI megkeresésére szerdán elmondta: a biztosítékmentesség nemcsak az új időszak fejlesztési forrásaiban részesülő kedvezményezettjei részére alkalmazható, hanem a 2007-2013-as időszakban támogatottakra is kiterjed, akik már nyújtottak biztosítékot. Hozzáfűzte: a palyazat.gov.hu oldalon közzétett formanyomtatvány kitöltésével és a támogatási szerződésükben meghatározott kapcsolattartónak címezve, postai úton történő megküldésével igényelhetik az érintettek a mentességet. A kérelem alapján a támogató megvizsgálja a feltételeknek való megfelelést és dönt a biztosítéknyújtási kötelezettség alóli mentesítésről, továbbá intézkedik a már nyújtott biztosíték feloldásáról. A rendelet kimondja, hogy amennyiben a biztosítékmentességi szabállyal visszaélést tapasztal a hatóság, a korábbiaktól eltérően - mikor adók módjára történő behajtással szankcionálta a visszaélőket -, az adószám törlését is kezdeményezheti a Nemzeti Adóhivatalnál (NAV) - fejtette ki a helyettes államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.