Kultúra

114 ezren látták a szegedi fáraókat – Múzeumtörténetet írt a Móra Ferenc Múzeum

114 ezren látták a szegedi fáraókat – Múzeumtörténetet írt a Móra Ferenc Múzeum

2014. december 30., kedd
114 ezren látták a szegedi fáraókat – Múzeumtörténetet írt a Móra Ferenc Múzeum
faraobucsu00

Múzeumtörténetet írt a szegedi Móra Ferenc Múzeum: minden eddigi rekordot megdöntve 114 ezren látták A fáraók Egyiptoma című kiállítást – a tárlat több hónap után december 30-án zárta be kapuit. Soha ennyien nem jártak még vidéki közgyűjtemény időszaki kiállításán.

A Móra Ferenc Múzeumban a 2014-es év a fáraók éve volt: az elmúlt hónapokban a közgyűjtemény és kiállítóhelyei „Egyiptomba öltözve” várták a látogatókat. A nemzetközi összefogással létrejött tárlaton komoly tömegek fordultak meg, hogy megismerkedhessenek az ókori Egyiptomi titokzatos világával. A Fáraók Egyiptoma című tárlat december 30-án bezárta kapuit: a kiállítás minden eddigi rekordot megdöntve 114 ezer fős látogatottsággal búcsúzott a napfény havas városától. Ezzel az eredménnyel az intézmény minden eddigi látogatórekordját megdöntötte, egyúttal múzeumtörténelmet írt: vidéki múzeumban még soha nem jártak ennyien időszaki tárlaton.

faraobucsu01

A Móra Ferenc Múzeum fáraó-kiállítása három helyszínen várta a látogatókat az elmúlt hónapokban: a főépületben a vallással és az uralkodókkal, a Fekete házban a mumifikálás és az orvoslás rejtelmeivel, míg a Kass Galériában a temetkezés titkaival ismerkedhettek meg az érdeklődők. A lenyűgöző műtárgyaknak, az izgalmas installációs megoldásoknak és az interaktív elemeknek köszönhetően a tárlat nem csak Szeged, hanem az egész régió egyik legfontosabb kulturális eseménye volt 2014-ben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.