Közélet

Országos jelentőségű pályázat nyertese a RITEK Zrt.

Országos jelentőségű pályázat nyertese a RITEK Zrt.

2014. november 19., szerda
Országos jelentőségű pályázat nyertese a RITEK Zrt.
ritek_konferencia02_gs

Egész Közép-Magyarországon a RITEK Zrt. által fejlesztett gazdálkodási szakrendszerre térnek át az önkormányzatok. A cég a kétfordulós, tárgyalásos tender nyerteseként Szeged városnak az anyagiakon túl presztízst is szerzett.

Önkormányzati gazdálkodási rendszerével pályázott a RITEK Zrt. a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnél (KIFÜ). A szerződést

Mihálffy Lajos

, a cég vezérigazgatója írta alá Budapesten. Májusban kiírtak egy pályázatot egy önkormányzati gazdálkodási szakrendszerre oly módon, hogy a forráskódot és minden dokumentációt a kiíró számára oda kell adni, ami ahhoz szükséges, hogy a rendszert üzemeltetni és továbbfejleszteni is tudják. „A 148 millió forintos projekt célja, hogy a kormányzat a közép-magyarországi régióban kialakítson egy központot az önkormányzatok számára, amin keresztül a könyvelésük, ügyvitelük működhet” – tájékoztatott a RITEK vezetője. Mihálffy Lajos vezérigazgató elmondta, a szerződésben szerepel, hogy amennyiben a megrendelő a későbbiekben ki szeretné terjeszteni a szoftver használatát országosan, akkor a RITEK nem támaszt igényeket azzal kapcsolatosan. A pályázati tárgyalások során a KIFÜ egyértelműen kijelentette, az önkormányzati gazdálkodási szoftverpiacon csak egy szállító terméke maradhat, aki megnyeri a tendert, ezért is jelentős a szegedi önkormányzati tulajdonú társaság sikere. „Ebből kiderül, hogy a megrendelő hosszabb távú célja, a rendszer országos kiterjesztése, de elsőként a közép-magyarországi régióban vezetik be. Ha központi kézbe kerül ez a szegmens, akkor értelemszerűen az önkormányzati szférában nem fogjuk tudni értékesíteni saját szoftvereinket, de Szeged is ezt fogja használni, a rendszer fenntartása olcsóbb lesz, hiszen központi költségvetésből fogják finanszírozni” – magyarázta. Mihálffy hozzátette, mintegy nettó 148 milliót kap a RITEK, de kiadásai is lesznek a cégnek, szakértőket kell bevonniuk. A RITEK Zrt. vezetője úgy összegzett: Szeged városa mindenképp nyer, az anyagiakon túl presztízst is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.