Közélet

Mezőtúr polgármestere leállíttatott több építkezést a városközpontban

Mezőtúr polgármestere leállíttatott több építkezést a városközpontban

2014. november 20., csütörtök
Mezőtúr polgármestere leállíttatott több építkezést a városközpontban

Leállíttatta Mezőtúr polgármestere a városközpontban nyáron megkezdett több száz millió forint értékű beruházás több építkezését, mert a polgármesteri hivatal műszaki szakemberei szerint a kivitelező cég nem a terveknek megfelelően végezte a munkát. A kivitelező levonult az érintett munkaterületről.

Herczeg Zsolt

(Fidesz) polgármester az MTI-nek azt mondta, a kiváló minőségben azt kell kivitelezni, amire európai uniós forrásból támogatást nyertek, mert a város nem mindennap jut ilyen lehetőséghez. Ezzel szemben azt tapasztalták, hogy a település egyes részeire szánt díszburkolatot nem a terveknek megfelelően rakják le - indokolta a döntést. Mint hozzátette, a problémára többször is felhívták a kivitelező figyelmét, ám lényeges változás nem történt, azt pedig nem hagyhatták, hogy már az első télen felfagyjon a burkolat. Egyelőre csak leállíttatták a munkálatokat, a kapcsolatot nem szakították meg a céggel, azóta is egyeztetnek, ugyanakkor vizsgálják a műszaki ellenőr felelősségét is - jelezte Herczeg Zsolt. Mezőtúr központjában az önkormányzat pályázata nyomán teljes egészében uniós támogatással kezdődött meg a 447 millió forintos fejlesztés; a beruházástól a település idegenforgalmi vonzerejének növelését is várják. Turistacsalogatóként például a város egy frekventált helyén hagyományőrző közösségi szolgáltatóházat alakítanak ki, míg a városi strandfürdő fedett uszodája új épületrészt kap, amelyben egy-egy gyermek- és gyógymedencét alakítanak ki. Kívül-belül megszépítik a helyi védelem alatt álló, a városi színházteremnek helyet adó épületet, míg a belvárosi közterek, járdák és sétányok új burkolatot kapnak. Megújítják továbbá a zöldterületeket, ahol egységes arculatú utcabútorokat tesznek ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.