Bulvár

Még nem téliesítettek a gépkocsivezetők

Még nem téliesítettek a gépkocsivezetők

2014. november 20., csütörtök
Még nem téliesítettek a gépkocsivezetők

Egyelőre nem készültek fel igazán a télre az autósok – ez derült ki a „Téli átállás” elnevezésű országos akció keretében a Csongrád megyei közúti ellenőrzések során. A megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége munkatársai három napon át végezték az ilyenkor szokásos figyelemfelhívó közúti ellenőrzéseket és az ingyenes műszaki átvizsgálásra is lehetőséget biztosítottak. Ezek során kiderült, a kellemes őszi időjárás még nem késztette télisítésre a sofőröket: a gépjárművek negyedén nyári gumit találtak a felügyelők, illetve sok volt a fékhibás jármű.

A többéves hagyományhoz híven idén ősszel is csatlakozott a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége a "Téli átállás ellenőrzése" elnevezésű országos akcióhoz. Ennek keretében a felügyelőség munkatársai november 12-14. között elsősorban a gumik, a futóművek, a fékek, a világítás és az ablaktörlők állapotát vizsgálták a közúti ellenőrzések során, és nyílt napot rendeztek, amelynek keretében ingyenes műszaki állapotfelmérésre várták az autósokat a hatósági vizsgaállomáson. Az akció legfőbb célja, mint mindig, most is az volt, hogy a járművezetők figyelmét felhívja az útviszonyok, ezáltal a téli időjárás okozta közlekedési feltételek megváltozására, valamint az autók műszaki állapotának ellenőrzésére. A felülvizsgálat érintette a fagyálló folyadék vizsgálatát, a világító, és jelző berendezéseket, futóműveket, a fékek átnézését is. A közúti ellenőrzéseket a Közlekedési Felügyelőség és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Röszkei Határállomáson, illetve az 55 és 5 jelű út ellenőrzési pontjain végezték.

teligumi

Csongrád megyében 222 jármű ellenőrzése történt meg az akció keretében, melynek során kiderült: 55 (25%) esetben még nyári gumival közlekedtek, 14 esetben (6%) nem volt megfelelő a fagyálló folyadék szintje vagy fagyállósági aránya, 12 esetben (5%) az ablaktörlő, 19 esetben (9%) a világítóberendezés állapota nem volt megfelelő. A november 14-én, pénteken délelőtt tartott nyílt napon viszont az átvizsgált járművek 60 %-a sikeres műszaki vizsgát tett. Itt a hibák között első helyen a világító berendezések hiányossága állt, a második a sorban a fékhiba volt. Az ellenőrzés figyelem felhívó, „preventív” jellegű volt. A szakemberek abban bíznak, hogy azok a járművezetők, akiknek az autóján hiányosságokat találtak a felügyelők, valóban átállítják a gépkocsikat a téli időjárásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.