Közélet

Lobbi Szegedért – megnyílt a LOBBY Café a Kárász utcán + FOTÓK

Lobbi Szegedért – megnyílt a LOBBY Café a Kárász utcán + FOTÓK

2014. november 11., kedd
Lobbi Szegedért – megnyílt a LOBBY Café a Kárász utcán + FOTÓK
lobby_cafe0_gs

Élettel telik meg a Kárász utcai egykori Képcsarnok, ahol a luxus, a kávétrendek, a gasztronómia és az üzleti világ is találkozik. A LOBBY Café a Gulácsy Lajos Terem hagyományait is megtartja, képzőművészeti alkotásoknak is helyet biztosít.

„Lobby for lobby” – hirdeti a Kárász utcai

LOBBY Café oldalán

- mely az egykori Képcsarnok helyén fogadja vendégeit, s ahogy kávézót üzemeltető cég ügyvezetőjétől,

Petykó Zoltántól

megtudtuk, Szegedért is lobbiznak, a város gazdasági, társadalmi és tudományos fejlődése, továbbá a versenyképesség javítása érdekében. „A Kárász utca Szeged ékessége, a helyiek és a turisták kedvelt célpontja. A Dómot és a Dugonics teret minden városba érkező útba ejti. A sétálóutcában ide süt be először a nap. Szeged értékét emeli egy ilyen típusú és színvonalú hely” – fogalmazott. A gazdasági topmendzser Szegedre költözött családjával, és régi álmát valósítja meg a kávézó megnyitásával. „Azt szeretnénk, hogy a LOBBY Café – ahogy a nevében a jelzi – a vállalkozók, üzletemberek és a szegediek kedvelt találkozópontjává váljon, az általuk elvárt és megfizethető színvonallal. Sokszor tapasztaltam a munkám során, hogy Szegeden nem volt olyan hely, ahol reggel nyolc órakor tárgyalást, vagy egy üzleti reggelit lehetett volna tartani. Ezen változtat a LOBBY Café, hiszen hét közben már reggel hét órától várja vendégeit ” – részletezte. Nem csupán reggeliző helyként fogadja a vendégeket a LOBBY Café; „Business lunch”-ot is kínálnak friss alapanyagokból gyorsan elkészíthető, de különleges, prémium alapanyagokból. A főételek mellett különleges sütemények, pékáruk is találhatók is találhatóak. Különtermet biztosít rendezvények, vacsoraestek megtartására.

A LOBBY Caféban kétféle prémium minőségű kávét kínálnak. „A magyar és a világ kávékultúrája igencsak eltér egymástól, mi megpróbáljuk idehozni a nagyvilágot a Kárász utca elejére, de figyelembe vesszük a hazai hagyományokat és fogyasztói szokásokat. Gondoltunk a koffein- és laktóz érzékenyekre is, számukra is tudnak alkoholos vagy egyéb kávékülönlegességet felszolgálni szakképzett baristáink” – tette hozzá. „Három hangulat egy helyen: kávézó, étterem, galéria” – hirdeti a LOBBY Café, ahol a hagyományokhoz hűen műalkotásokat is bemutatnak. A LOBBY Café művészeti vezetője, Hegedűs Tünde festőművész. Innen galériájába, a Feketesas Szalonba, és más szegedi kiállítóhelyekre is átvezetik a vendégeket. A legfőbb cél, hogy felkeltsék az érdeklődést egy-egy téma vagy tárlat iránt, így az alkotókat és a galériákat is népszerűsítsék. „Televízió, wifi nem szerepel a kínálatban” – szögezte le Petykó Zoltán, a vendégek emberi kapcsolatokra épülő beszélgetéseinek, tárgyalásainak nyugodt otthona a LOBBY Café. Az ünnepekre is különleges kínálattal és ajánlatokkal készülnek, melyekről egyelőre nem árult el részleteket az ügyvezető. A nyitás utáni tapasztalatokat év végén összegezve, a 2015-tól további újdonságokkal fogadják a vendégeket a Kárász utcán kialakított teraszon is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.