Sport

Labdarúgás: Miskolczi parádéjával robogtak tovább Kecskeméten a szegedi veteránok

Labdarúgás: Miskolczi parádéjával robogtak tovább Kecskeméten a szegedi veteránok

2014. november 16., vasárnap
Labdarúgás: Miskolczi parádéjával robogtak tovább Kecskeméten a szegedi veteránok
veteran_foci_kecskemet

Dacára szűkös játékoskeretének, kiválóan teljesített a szegedi veterán labdarúgó-válogatott a regionális selejtező utolsó őszi fordulójában Kecskeméten.

Huszár Zoltán

legénysége hét fővel tudott elutazni a 4. forduló küzdelmeire, ennek ellenére már az első fellépésén magabiztos sikert aratott a Békéscsaba ellen. Az ihletett formában védő

Miskolczi Ferenc

még gólt sem kapott, ahogyan a következő, Kiskunfélegyházával szembeni derbin sem.

Mátrai Zoltán

és

Tóth András

ugyanakkor betalált, így már az utolsó mérkőzés előtt eldőlt, a Szeged az élen zárja a selejtezőcsoport őszi megmérettetéseit. A házigazdával játszott iksz hozadéka pedig az lett, a Tisza-parti város csapata kapott gól nélkül zárta a kecskeméti tornát.

OVLSE Dél–Régió, 4. őszi forduló (2014. november 15., Kecskemét):

Békéscsaba - Szeged 0-3.

Gól: Evanics (öngól), Nagy I., Tóth A.

Kecskemét - Kiskunfélegyháza 4-2.

Gól: Ábel, Parti, Márkli, Somogyi, ill. Nádasdi 2.

Kiskunfélegyháza - Szeged 0-2.

Gól: Mátrai, Tóth A.

Kecskemét - Békéscsaba 2-1.

Gól: Somogyi, Parti, ill. Takács.

Szeged - Kecskemét 0-0

Békéscsaba - Kiskunfélegyháza 1-1.

Gól: Takács, ill. Nádasdi.

A szegedi keret:

Miskolczi Ferenc (kapus), Nagy István, Tóth András, Mátrai Zoltán, Kozma János, Antal Ferenc, Buknicz Zoltán.

Edző:

Huszár Zoltán.

Technikai vezető:

Kónya Zoltán. Süle István, a Békéscsaba játékos-edzője:

"Ilyen a futball! Nyerni jöttünk, majd ez lett az eredménye annak, hogy sorsdöntő helyzetben büntetőt hibáztunk. Sebaj, megyünk tovább. Jó közösségben, barátok között ez az eredmény is szép. Szegednek gratulálok, egy Miskolczival jobbak voltak ma nálunk!"

Majoros László, a Kiskunfélegyháza edzője:

"Összességében azt mondhatom az ősz végén, egyre jobbak vagyunk, fejlődik a csapat. Ami pedig a mai napot illeti, nekünk is jó kapusunk van, de Miskolczi, a szegediek kapusa kifogott rajtunk."

Karakas Ferenc, a Kecskemét játékos-edzője:

"Mindent megtettünk a pályán és pályán kívül is a hazai győzelem érdekében, de amit ma Miskolczi Ferenc, a szegediek kapusa produkált, arra nem volt ellenszerünk. Megérdemelten nyert a Szeged."

Kónya Zoltán, a Szeged technikai vezetője:

"Bevallom férfiasan, félve jöttem Kecskemétre. Féltettem a csapatot, de a fiúk, akik ma pályára léptek, nagyszerű produkcióval rukkoltak elő. Mindezeket látva, minden félelmem elmúlt! Jó volt a gratulációkat fogadni az ellenfeleinktől, én pedig gratulálok a csapatnak és mindazoknak, akik e nehéz helyzetben nem hagytak cserben bennünket!"

Huszár Zoltán, a Szeged edzője:

"Most éreztem először, milyen szerencsésen tudok cseréli! Ja, igaz is, egy cserével játszottunk végig a torna mindhárom mérkőzését... Köszönöm a mai napot és a sikereket a csapatnak!"

Dudás Tivadar, az OVLSE Dél Régió koordinátora:

"Újra jó volt szegedinek lenni. Kiváló rendezés, még kiválóbb játékvezetés jellemezte ezt a tornát. Sok-sok veterán mérkőzést láttam már az elmúlt tíz évben, de ilyet, amit ma Miskolczi Ferenc produkált, még eddig nem. Gratulálok neki és a szegedi csapatnak, akik ezer sebből véreznek hónapok óta, de ez a játékukon és eredményeiken nem látszik. Így lehet pozitívan Szeged városát és labdarúgását népszerűsiteni!"

A selejtezőcsoport állása:

1. Szeged - 24 pont 2. Békéscsaba - 20 pont 3. Kecskemét - 17 pont 4. Kiskunfélegyháza - 3 pont

A góllövőlista élcsoportja:

1. Tóth A. (Szeged) - 8 gól 2. Parti (Kecskemét) - 6 gól 3. Benkó (Kecskemét), Takács (Békéscsaba), Nádasdi (Kiskunfélegyháza) - 5 gól

A korábbi fordulók eredményei:

1. őszi forduló (2014. október 5., Békéscsaba)2. őszi forduló (2014. október 18., Kiskunfélegyháza)3. őszi forduló (2014. október 26., Szeged)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.