Közélet

Kozma József: 530 millióval juthat kevesebb Szegednek 2015-ben

Kozma József: 530 millióval juthat kevesebb Szegednek 2015-ben

2014. november 13., csütörtök
Kozma József: 530 millióval juthat kevesebb Szegednek 2015-ben
kozma_jozsef_sajttaj02_gs

A 2014-es esztendőhöz képest 8 százalékkal csökkenhet Szeged központi támogatása, ami 530 millió forint – közölte Kozma József, az MSZP szegedi elnöke sajtótájékoztatóján.

Szegeden a baloldal eredménye az önkormányzati választáson pont ellenkezője az országos tendenciának, itt a lakosság a baloldal jelöltjeiben látták meg a hitelességet – közölte

Kozma József

önkormányzati képviselő, az MSZP szegedi elnöke. A „Választások után – 2015-re készülve” címmel tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, nagy feladat hárul a szegedi baloldalra, mert minél nagyobb a felhatalmazás, annál nagyobb a felelősség is. A politikus kitért arra, hogy a következő év megtervezésénél nemcsak a szegediek várakozásait, hanem az anyagi lehetőségeket is, melyek nagy része a központi költségvetésből érkezik az önkormányzatokhoz. Elmondta, a főszámokból jelenleg az látszik, hogy mintegy 530 millió forinttal kevesebb támogatással számolhat a város. Ez az összeg a tavalyi bázisévhez képest 8%-kal kevesebb, amikor is 5,9 milliárd jutott Szegednek.

kozma_jozsef_sajttaj01_gs

Kozma kijelentette, ez legnagyobb mértékben a szociális rendszerben lesz érzékelhető, ahol a tavalyi támogatás a felére csökken. A kulturális, színházi és zeneművészeti támogatások terén 25 millióval kevesebbel kalkulálnak, az üdültetés és idegenforgalomra mintegy 150 millióval fog kevesebb jutni, legalábbis ez látszik jelenleg a központi büdzsé tervezetéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.