Sport

Kézilabda: Dobó Mónika szerint "kellenek a bravúrok!"

Kézilabda: Dobó Mónika szerint "kellenek a bravúrok!"

2014. november 26., szerda
Kézilabda: Dobó Mónika szerint "kellenek a bravúrok!"
szkkse_gyori_eto_mj-036

A Vác elleni legutóbbi mérkőzésen remekelt a kapuban a Szeged KKSE hálóőre, Dobó Mónika. Azonban fura a kapusok sorsa, hiszen bár hiába nyújtott remek teljesítményt, csapata még sem tudott győzni.

Az SZKKSE történetének első élvonalbeli félszezonja nem a legjobban zárult: bár még egy mérkőzés hátra van az odavágókból, de egy szerzett pontjával a csapat sereghajtóként várhatja majd az alapszakasz második részét.

Dobó Mónika

, a gárda egyik kapusa a tavalyi szezonban is az SZKKSE-t erősítette, az utóbbi időben pedig egyre jobb formába lendült, ami sokat érhet a folytatást tekintve. „Sajnos nem úgy alakult az őszi szezonunk, ahogy terveztük. Nagyon örültünk, hogy feljutottunk, és szerintem mindenki megtiszteltetésnek érezheti, hogy NB I-ben játszhat, a részemről maximálisan így van, hiszen még nem szerepeltem ezt megelőzően az első osztályban. Nem állt még úgy össze a csapatunk, ahogy szerettük volna, volt, hogy hiába működött a védekezésünk, a támadásaink nem sikerültek, és fordítva” - nyilatkozta portálunk érdeklődésére Dobó Mónika. Nehéz kihívás várt az SZKKSE-re az első osztályú szerepléssel, és ez hatványozottan igaz a kapusokra is. Dobó Mónikát immáron a nemzetközi kupákban, válogatottakban edződött átlövők, beállósok és szélsők tesztelik hétről-hétre, amely természetesen komolyabb feladat elé állítja a hálóőrt, ezzel együtt pedig a teher is nagyobb rajta a tavalyi évhez képest. „Teljesen más, mint a korábbi szezonban. Profi játékosokkal találkozunk, akiknek a lövéseik kevésbé kiszámíthatóak, mint az NB I/B-ben. Ezeken próbálunk segíteni videózásokkal, illetve Farkas József kapusedzőnk nyújt számunkra nagy segítséget, fontos az ő munkája. Mi akkor tudunk igazán jól teljesíteni, hogyha a védekezés is összeáll előttünk, de természetesen kellenek a bravúrvédések tőlünk is, hogy ebből erőt meríthessenek a lányok támadásban” - mondta el Dobó Mónika. A védőfal és a kapus közötti összhang rengeteget jelenthet egy-egy mérkőzés során, az SZKKSE javuló tendenciát mutat ezen a téren, azonban a csapat még nem tudott egyértelműen profitálni ebből. „Úgy gondolom, hogy egyre jobban kialakul ez a kapcsolat a sánc és a kapus között, már nem kapunk annyira sok gólt, bár a Vác elleni huszonhét sem kevés, de azon dolgozunk, hogy ezt a számot még lentebb szorítsuk” - zárta Dobó Mónika. Az SZKKSE-re a női Európa-bajnokság miatt majd egy hónapnyi szünet vár, majd a torna végeztével, december 30-án folytatódnak az NB I-es küzdelmek a Dunaújváros ellen, hazai pályán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.