Egyetem

A szegedi Bonifert-iskola bejutott az országos Bolyai-versenyre

A szegedi Bonifert-iskola bejutott az országos Bolyai-versenyre

2014. november 14., péntek
A szegedi Bonifert-iskola bejutott az országos Bolyai-versenyre

Már negyedik éve, hogy a szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola diákjai megmérettetik magukat az országos és határon átívelő Bolyai Csapatversenyen. Idén a suli negyedik osztályos tanulói jutottak be a matematika döntőbe.

A verseny célja, hogy a gyerekek csapatmunkában dolgozzanak, közösen agyaljanak a megoldandó feladatokon, javítva ezzel a csapatszellemet. A harmadik osztályosokról a nyolcadikosokig nevezhetnek az általános iskolások, legfeljebb 4-4 fős csapatokkal. A szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola országos döntőbe jutott csapata idén a 4. évfolyamos

Szamkó Szabolcs, Kocsis Nándor, Szabó Bettina

, és

Vízvári Levente

. Felkészítő tanáraik

Szalainé Szunyi Klára

és

Husztáné Gyursánszki Erzsébet

. A korábbi években is büszkélkedhettek, 2012-ben 7. évfolyam (Makkosnégyes csapat:

Türr Erik, Varga Ádám, Olajos Edit, Somogyi Márk

), 2011-ben a 6. évfolyam (Hatásoshatások:

Olajos Edit, Szemerédi Levente, Türr Erik, Varga Ádám

) és a 7. évfolyam (Hapy Boni:

Czakó Tamás, Kovács Marcell, Márton Dávid, Tresnyics Rebeka

) jutottak az országos döntőbe.

A versenyről

A Bolyai Matematika Csapatversenyt először 2004 őszén szervezték meg Budapest I-II-III. kerületében, 5-8. osztályos diákok évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai számára. A következő években a főváros további körzetei és vidéki megyék, valamint a 3-4. osztályosok is csatlakoztak. A kísérletből egy-két éven belül országos, sőt, már határokon átívelő mozgalom lett. 2012-ben matematikából már 30 ezernél is többen neveztek, anyanyelvből pedig több mint 16 ezer résztvevője volt a rendezvénynek! A diákoknak nem csak a főként logikára, stilisztikára, kombinációs készségekre, az összefüggések felismerésére építő feladatokra kell felkészülniük. A sikeres szerepléshez előre ki kell alakítaniuk csapataikon belül a munkamegosztást, a team-taktikát, a közös gondolkodás és az együttes problémamegoldás leghatékonyabb formáját - írják a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.