Kultúra

Szombat esti tánc(ház) a Bessenyeiben

Szombat esti tánc(ház) a Bessenyeiben

2014. október 17., péntek
Szombat esti tánc(ház) a Bessenyeiben
Tanchaz_BFMK_20141018

Ismét táncház lesz a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban! Október 18-án, szombaton 17 órától Tápainé Mariann, a BFMK néptánc szakkörének vezetőjének irányításával kicsik és nagyok, kezdők és haladók ismét együtt lépdelhetnek és táncolhatnak az Árendás Néptáncegyüttes közreműködésével kultúrközpont tánctermében.

Néhány évvel ezelőtt éledt újjá az egykor Hódmezővásárhelyen is nagy hagyományokkal rendelkező táncház mozgalom a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ szervezésében. A szellemi világörökség részét képező táncházat remek zene, fergeteges táncba forduló estek és szinte véget nem érő közös népdaléneklés jellemezi. Szombaton két időpontban is várják a táncolni (tanulni) vágyókat: 5 és 6 óra között a kicsik az egyszerűbb alaplépéseket leshetik el, valamint gyerekjátékok és népszokások felelevenítése a program része, hat órától a felnőttek már komolyabb lépéseket is elsajátíthatnak

Tápainé Mariann

néptánc oktató és az Árendás Néptáncegyüttes közreműködésével a BFMK tánctermében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.