Közélet

Kothencz János: Ügyek mentén szolgáljuk az embereket!

Kothencz János: Ügyek mentén szolgáljuk az embereket!

2014. október 13., hétfő
Kothencz János: Ügyek mentén szolgáljuk az embereket!
valasztas_ejszaka17_gs

Nem Botka László zsenialitását tükrözik a szegedi választási eredmények, hanem a jobboldal gyengeségét Kothencz János szerint. Az egyéni körzetében győzelmet arató önkormányzati képviselőt arról is nyilatkozott a SZEGEDma.hu-nak, hogy a szegedi jobboldal megújulásának egyetlen útja van: a munka tisztessége.

- Milyen következtetést vont le a választási eredményből?

- A szegedi választók súlyos kritikát fogalmaztak meg a helyi jobboldalról, az elmúlt négyéves teljesítményükről. Legyünk őszinték: mindenki azt kapja, amit megérdemel. Ezt sajnálom, hiszen magam is polgári, tradicionális értékrendet valló ember vagyok, és lesújtónak tartom azt, amikor a szegedi választók ennyire nyilvánvalóvá teszik, hogy mi az, ami gyenge. Ez ma Szegeden a jobboldal, s ezzel a ténnyel nincs mit vitatkozni. Sajnálom, hogy csak három hónapom volt arra, hogy emberarcúbbá, szimpatikusabbá tegyem a szegedi jobboldalt. Nagy öröm számomra, hogy Tarjánban, ahol tizenkét éve nem nyert jobboldali képviselő, az elmúlt évek alázatos munkájának köszönhetően, magasan megnyertük a választást. Ebből látszik, hogy beigazolódik, amit hangoztatok, nevezetesen, hogy a legjobb politikai tőke, az emberekért vállalt áldozatos munka. A tarjáni eredmény a L.É.T. Egyesületnek is az érdeme, bebizonyítottuk, hogy a lakótelepeken is van miért küzdeni. Elgondolkodtató adat, hogy volt olyan szavazóurna, ahol egyetlen szavazatkülönbség volt

Botka László

és köztem. Az én felelősségem is a szegedi jobboldal újjáépítése, és én arra fogok törekedni, hogy egy korrekt, konstruktív ellenzéki politizálást valósítsunk meg, ügyek mentén szolgáljuk az emberek érdekét. Gyakorlatilag most kezdődik el a 2019-es választásokra való felkészülés. Ez a rögösebb út, de ez a helyes út.

- A szegedi jobboldal, a Fidesz megújítása alatt személycseréket ért?

- Nem vagyok párttag, így a szegedi Fidesz személyi kérdéseiről semmiféle nyilatkozattételi jogosultságom nincs. Azt, hogy ki fogja vezetni a frakciót, még nem tudom, de az a poszt nem feltétlenül kötődik párttagsághoz. Egy biztos, ami felé mi haladunk, annak a szekérhúzója én leszek, hiszen azoknak a megújulni vágyóknak a közösségét vettem a vállamra, akik már hosszú évek óta kérték és adott esetben követelték, hogy változzon meg végre a szegedi Fidesz.

Orbán Viktor

miniszterelnök úr is kitért arra szegedi látogatásán, hogy meg kell újulni, el kell jutni oda is, ahova eddig a szegedi jobboldal nem jutott el. Egyetlen dolognak van értelme: a munka tisztességének.

- Sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy konstruktív ellenzéki szerep vár a helyi jobboldalra. Ez alatt mit ért pontosan?

- A szegedi választóknak azt ajánlottam fel, hogy mi ügyek mentén politizálunk, az ő sorsukkal törődünk és egy konstruktív ellenzéki munkában is a szegedi emberek életét szeretnénk jobbá tenni. Egy biztos, engem a szegedi ember érdekel! Nem lehet a pártpolitika oltárán feláldozni a lakosok ügyét. A civil szférában megtanultam, hogy csak az életképes, aminek alapja van. Itt újra kell alapozni azt a felépítményt, amit szegedi jobboldali közösségnek hívunk, nem homokra, hanem sziklára kell építkezni. Ez a szikla pedig az a szolgálati attitűd, amit ki kell alakítani minden egyes jobboldali emberben.

- Az az építkezés, amiről szólt, olyan tempóban fog zajlani, mint a kampánya?

- Azt a tempót, amit diktáltam az elmúlt három hónapban – valljuk be –, sokan nem bírják, nem is várom el ezt a szegedi jobboldaltól. De az építkezés, a 2019-es választásokra való felkészülés már elkezdődött.

- Botka László úgy fogalmazott, hogy a szegedi győzelmük országosan is üzenet, a Fidesznek azt üzeni, hogy hazánk nemcsak a Fideszből áll, míg a baloldalnak azt bizonyítja, hogy igenis lehet sikeresnek lenni…

- Ez egy vicc, szerintem ezt Botka László sem gondolja komolyan. Egyáltalán nincs erős baloldal, Szegeden vannak a polgármesternek megtévesztett embertömegei, akiket tizenkét éve be tud csapni. Ez az ő szemfényvesztő kommunikációjának a hatása, de bármit is üzenget, az súlytalan. Nézzük meg az országban az önkormányzati választások eredményeit, toronymagasan a jobboldal jelöltjei győztek. Ez így is van rendjén, hiszen a kormányzatnak a baloldalnál messze emberarcúbb, a hagyományos baloldali értékeket sokkal inkább felmutatni képes intézkedései vannak. Vagyis Botka László helyében azért annyira nem szállnék el… A mi esetünkben a cél nem szentesíti az eszközt, ezzel szemben ők bebizonyították, hogy náluk ez másként van. A megyei választási bizottság is elmarasztalta őket, kimondták, hogy valótlanságokat állítottak például rólam is. Nem Botka László zsenialitása, ami itt zajlik, hanem a jobboldal gyengesége. Nekünk az a feladatunk, hogy ez ne így legyen a jövőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.