Közélet

Kézilabdacsarnokot és fedett uszodát építene Szegeden a Jobbik

Kézilabdacsarnokot és fedett uszodát építene Szegeden a Jobbik

2014. október 1., szerda
Kézilabdacsarnokot és fedett uszodát építene Szegeden a Jobbik
DSC_4249

Sport- és ifjúsági programját mutatta be szerda délután a szegedi Jobbik. A párt a látványsportok támogatása mellett a tömegsportot is népszerűsítené, a fiatalokat pedig otthonteremtéssel és családi kedvezményekkel sarkallnák a letelepedésre.

Rácz Tibor

és

Böjthe Sándor

önkormányzati képviselőjelölt a szegedi sportélet nehézségeire, valamint a fiatalok helyzetére hívta fel a figyelmet a sajtó képviselőinek. Kiemelték a sportcélú fejlesztések társadalmi, egészségügyi, turisztikai és gazdasági hasznát, valamint a családalapítást sarkalló intézkedéseiket is ismertették a rektori hivatal előtt. Szegeden mind az öt látványsportág komoly problémákkal küzd - hívta fel a figyelmet Rácz Tibor. A kézilabda esetében - bár a szakmai háttér profi - egy elavult sportcsarnok nehezíti a férfi csapat edzéseit, míg a női csapat szinte alig köthető csak Szegedhez. A vízilabdázók anyagi körülmények miatt versenyhátrányban vannak a többi hazai csapattal szemben, a fedett uszoda hiánya pedig tarthatatlan körülményeket okoz. A jégkorong, kosárlabda szintúgy pénzszűkében küszködik, míg a labdarúgásban csupán egy Gyulán működő NB II-es csapatot tud a város kiállítani - sorolta a képviselőjelölt. Egyedül az evezőssportok tekintetében állunk jobban az országos átlagnál, köszönhetően a szponzoroknak és néhány szerencsés véletlen közrejátszásának - tette hozzá. "A rendszerváltás óta egyetlen hatalmon lévő városvezetés sem tett érdemben a szegedi sport fellendítéséért sem létesítményfejlesztés, sem pedig az egyetemi együttműködés kialakításának tekintetében. A helyi sportélet emiatt óriási hátrányba került a megye többi településével szemben is" - hangsúlyozta Rácz Tibor.

DSC_4253

Egy átlátható szakmai program kialakítását szorgalmazza a párt, többletforrások átcsoportosításával támogatnák a nagy klubokat, illetve a fedett uszoda mellett egy új kézilabdacsarnokot is kiépítenének. Fontosnak tartják megállítani a szegedi sportolók elvándorlását is a városból. Az élsport mellett a tömegsport népszerűsítését is célul tűzte ki a párt, futópályák építésével, valamint a szabadtéri fitneszgépek kihelyezésével mozgatnák át a helyieket. "A szegedi fiataloknak nem hitelt, alamizsnát kell biztosítani, hanem lehetőséget, hogy a saját városukban kamatoztathassák tudásukat" - beszélt a párt ifjúsági programjáról Böjthe Sándor. Az önkormányzati képviselőjelölt hangsúlyozta: az elmúlt években gazdasági kényszerből kivándorolt fiatalokat haza kell csábítani úgy, hogy élhető jövőképet biztosítunk a számukra. Szakmai szervezetek bevonásával egy kiszámítható ifjúságpolitikai koncepciót dolgozna ki a párt, melynek részeként a 7. és 11. osztályos tanulók körében népszerűsítenék a hiányszakmákat, a gyakorlati helyek biztosítását pedig a helyi vállalkozások számára adókedvezménnyel népszerűsítenék. A fiatalokat otthonteremtéssel ösztönöznék a családalapításra, ehhez Szegeden drasztikusan megnövelnék a fecskeházak számát. A szegedi lakhelyű általános iskolások számára ingyenessé tennék a tömegközlekedés használatát, mellyel a családok terheit enyhítenék, illetve a reggeli dugók mértékét is visszaszorítanák - magyarázta Böjthe Sándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.