Kultúra

A szegedi szabadtéri egy másik világba repít

A szegedi szabadtéri egy másik világba repít

2014. október 20., hétfő
A szegedi szabadtéri egy másik világba repít
8F1A9713

A jó színházi előadás képes arra, hogy egy másik világba, vágyott idegen tájakra, különös kalandok közé repítse nézőjét. A Szegedi Szabadtéri Játékok 2015-ös műsorának előadásai ezeket a kívánalmakat is teljesítik.

Az Álarcosbál arisztokrata résztvevői felhőtlen életkedvvel, semmivel nem gondolva koptatják a bálterem padlóját, miközben körülöttük misztikus jóslatok és dühödt féltékenység dönt emberi sorsokról. Fényűző gazdagok vagy bosszúálló szerelmesek képében éreznénk magunkat jobban?

Verdi

operája nem csak lenyűgöző zenei világával és mesés karneváli hangulatával hódít, dramaturgiája is varázslatos. Az Abigél történetét mindannyian ismerjük: melyik fiatal lány vagy érett asszony ne szeretne újra fátyolos szemmel, lerágott körmökkel, a külvilágról mit sem tudva belemerülni

Vitay Georgina

történetébe? Titkok, izgalom, barátságok és rivalizálások: ebben rejlett a pöttyös és csíkos lányregények varázsa. A musical alkalmával újra elveszhetünk

Szabó Magda

zseniálisan megírt világában. Az idei több mint huszonhatezer néző tanúsíthatja, hogy a Mamma Mia! egyszerre volt képes elénk varázsolni a diszkógömbtől csillogó retró-party hangulatot, többek fiatalságának meghatározó élményét, illetve egy napfényes görög sziget zavartalan romantikáját. Jövőre megismétlődik ez az ellenállhatatlan csábítás, visszatér az ABBA-musical. A Tévedések vígjátékának története annyi alakváltozásra, szerepcserére ad lehetőséget, hogy talán nem is érdemes választani a karakterek közül.

Shakespeare

komédiája, fékezhetetlen humorával repít minket egy elképzelt helyszínre, ahol mindenki az, aminek látszani akar. A nyomorultak című musical során ki-ki megválaszthatja, hogy lélekben a veszélyt nem ismerő forradalmárokhoz csatlakozik, vagy lángoló szerelemmel várja vissza hős kedvesét a barikádokról. Victor Hugo regénye tömény kaland, amelyben vétek nem elmerülni. Az igazi kalandorok akár több jövő évi produkciót is kiszemelhetnek a Dóm téri műsorból, hogy megismételhetetlen izgalmakkal teljen el a nyár. Jegyeket már 2900 forinttól is lehet kapni.

A szökés a Maladypével a REÖK-ben

A szökés című darabjával tér vissza október 21-én, 19 órakor a REÖK-ben már hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvendő vendégtársulat, a Maladype Színház. Az

Orosz Ákos

által játszott monodráma

Gérecz Attila

története, akit huszonegy évesen politikai okok miatt börtönbe csuktak. 1954 nyarán átúszta a Dunát és hazaszökött a szerelméhez. Az előadás által közelebb kerülhetünk egy olyan pesti srác lélekrajzához, akit a hatalom nem tudott megtörni. Jegyek már kaphatók, elővételben 1500, az előadás napján 2000 forintért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.