Közélet

1200 szőregi rózsa díszíti majd a víztorony melletti csigautat + FOTÓK

1200 szőregi rózsa díszíti majd a víztorony melletti csigautat + FOTÓK

2014. október 9., csütörtök
1200 szőregi rózsa díszíti majd a víztorony melletti csigautat + FOTÓK
DSC_5431

Szőregi rózsákat osztott az újszegedi lakosoknak Pocsai Blanka - Újszeged önkormányzati képviselőjelöltje ugyanezen virágokkal díszíti fel a víztorony mellett kialakított, spirálisan bejárható teret is.

pocsai_blanka

Három fajta rózsa közül választhattak az újszegedi lakosok szerda délután a víztorony melletti terecskén, a töveket

Pocsai Blanka,

Újszeged II. Fidesz-KDNP és a L.É.T. önkormányzati képviselőjelöltje osztotta szét az itt élők között. "A közterületek rendezésére minden május elején egynyári virágokat osztunk ki az itt élők számára, melyből szépíthetik, díszíthetik környezetüket. Rengeteget tesznek az újszegediek a közterületek karbantartásáért, a képviselőjükként pedig amiben csak tudom, támogatom őket. Harmadik alkalommal osztunk rózsákat, melyek minden esetben a szőregi kertészek gondozásából kerülnek a lakosokhoz" - árulta el a képviselőjelölt. Pocsai Blanka régóta szívügyének tartja a Gregor-iskola szomszédságában lévő teret, melyen két héten belül virágozni fog a

"rózsacsiga"

: egy spirálisan bejárható utat alakítottak ki, melyet végig szőregi rózsák szegélyeznek majd. "1200 tő szőregi rózsát helyezünk majd itt el, levendulákkal egybeültetve, valamint rózsakapuk alatt haladhatunk végig. Összesen tizenhét félét csodálhatunk majd meg a hungarikum növényből, melyek fel is lesznek címkézve, így bárki elolvashatja, hogy milyen fajtát lát, és miért lehetünk erre büszkék" - mondta el a képviselőjelölt. Egykét héten belül teljes pompájában is megtekinthetjük majd a rózsacsigát. A környező utcák rekonstrukciója is zajlik, illetve egy fedett buszmegállót is kialakítanak a Cinke utcánál. "Ez egy összetettebb, komplex felújítás lesz, második körben a fedett buszmegállóra is sikerült pénzt szerezni, ami a rossz időben különösen nagy öröm az itt élőknek. A terhelés hatására a környező utcák aszfaltjain is megszaporodtak a kátyúk, az út rendbehozása is elkezdődött a mai napon" - mondta el Pocsai Blanka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.