Közélet

Magyar termék nagydíj elismeréseket vehettek át parlamentben az építő-kitt klaszter leginnovatívabb tagjai

Magyar termék nagydíj elismeréseket vehettek át parlamentben az építő-kitt klaszter leginnovatívabb tagjai

2014. szeptember 3., szerda
Magyar termék nagydíj elismeréseket vehettek át parlamentben az építő-kitt klaszter leginnovatívabb tagjai

2014. szeptember 3.-án - immár 17. alkalommal - a Parlamentben adták át a Magyar Termék Nagydíjakat. Elsősorban olyan vállalkozásokat díjaztak, amelyek termékei vagy szolgáltatásai előállításában kiemelt szerepet játszik az innováció, értékesítésükben pedig a munkahelyteremtés alapját is képező export tevékenység. A rangos megméretésen az Építő-KITT Klaszter két tagja: a Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. „Aknás kerethíd kereteleme”, Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. „Program MOSAIC csatlakozó aljzata” valamint Károlyi László (Legrand Zrt. vezérigazgató) Üzleti évszakok című kézikönyve is elismerésben részesült.

A 2011. áprilisában alakult „Építőipari Kutatási, Innovációs és Technológiai-Transzfer (Építő_KITT) Klaszter tagjai az iparág megújulását elősegítő - innovatív alapokra építő, tudástermelő és piacépítő jellegű üzletfejlesztési folyamatot – szervezeti összefogást kezdeményeztek. Ennek egyik kiemelkedő eredménye volt az év elején elnyert Akkreditált Innovációs Klaszter (AIK) cím. A Klaszter mindezt elsősorban az innovatív tagjainak napi munkájának köszönheti. Ennek egy ünnepi eseményére került sor a mai napon a Parlamentben, ahol a Kiírók Tanácsának döntése alapján a CSOMIÉP Kft. Aknás kerethíd kereteleme valamint a Legrand Zrt. Program MOSAIC csatlakozó aljzata a Magyar Termék Nagydíj® pályázat tanúsító védjegy egyéves használatára vált jogosulttá. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a Kiírók Tanácsa több pályamunka minőségét idén is olyan kimagaslónak értékelte, hogy a Nagydíjakon felül több típusú Különdíj elismerésekben is részesítették. A Magyar Termék Nagydíj® Pályázat Országgyűlés Elnöki Különdíját idén a CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. számára ítélte oda.

Kövér László

, az Országgyűlés elnöke, köszöntőjében a minőségi szemlélet fontosságát hangsúlyozta. A legjobbakat díjazzák, és ez azt mutatja, hogy a gazdasági életben működnek minőséget szem előtt tartó vállalkozások. Magyar Termék Nagydíj® Pályázat Innovációért Nívódíj elismeréssel Károlyi László Üzleti évszakok című kézikönyvét díjazták. A Nívódíjat azon megoldások, alkotói nyerhetik el, akik pályázatuk újdonág értékével tárgyévben kiemelkedően mutatták meg a hazai alkotóerőben rejlő lehetőségeket a magyarországi vállalkozói kultúra tükreként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.