Sport

Labdarúgás: veretlenül lettek országos ötödikek a szegedi veteránok

Labdarúgás: veretlenül lettek országos ötödikek a szegedi veteránok

2014. szeptember 2., kedd
Labdarúgás: veretlenül lettek országos ötödikek a szegedi veteránok
szegedi_veteranok

Az ötödik helyen zárta Szeged 60 éven felüliekből álló labdarúgó-válogatottja az országos döntő küzdelmeit szombaton Óbudán.

A

torna után leköszönő

Farkas Imre

tanítványai a csoportkör során a Siófok és a tavalyi bajnok Debrecen legjobbjaival találkoztak, mindkét mérkőzés 0-0-s döntetlent hozott. A harmadik összecsapáson a hajdúságiak legyőzték Balaton parti riválisukat, így a Szeged nem jutott a final fourba. A helyosztók ugyanakkor jobban sikerültek Gerecz Péterék számára, hiszen előbb

Kozma János

triplájának is köszönhetően 4-0-ra elgázolták az Esztergomot, majd a Videoton együttesét fektették két vállra, ezzel az ötödik helyen végeztek. Az aranyérem végül a nyíregyháziak nyakába került, akik az ősi rivális Debrecent gyűrték le a döntőben. A dobogóra a Zalaegerszeg került még fel, a negyedik pedig a BVSC lett. A torna gólkirálya Kozma János lett, a legidősebb játékosnak járó különdíjat Farkas Imrének adták át. A legjobb kapus címet is kis híján szegedi játékos érdemelte ki, ám

Miskolczi Ferenc

holtversenyben fiatalabb kora miatt maradt alul nyíregyházi kollégájával szemben.

2014. évi Országos Veterán Labdarúgó Bajnokság, döntő (2014. augusztus 30., Óbuda):

Csoportkör:

Szeged - Debrecen 0-0 Szeged - Siófok 0-0

5-8. helyért:

Szeged - Esztergom 4-0. Gól: Kozma J. (3), Antal F.

5-6. helyért:

Szeged - Videoton 3-1. Gól: Nagy I., Antal F., Buka J., ill. Fisster F.

A szegedi veterán labdarúgó-válogatott játékoskerete:

Antal Ferenc, Buka János, Buknicz Zoltán, Farkas Imre, Gerecz Péter, Kozma János, Miskolczi Ferenc, Nagy István, Nagy Mihály, Orosházi László, Pálinkó Mihály, Szentes Bíró Ferenc, Tóth András, Wenner Vilmos. Dudás Tivadar alapító tag, az OVLSE Dél-Kelet Régió koordinátora:

"Ismét megmutatkozott, hogy a szegedi labdarúgást nem lehet és nem is szabad leírni! Három is rendkívül fontos játékosunk is sérüléssel küszködött a döntő előtt, így Nagy Zoltán csapatkapitány és a csapat motorja, Tóth András sem tudott pályára lépni a végső megmérettetésen, Buknicz Zoltán pedig szintén nem 100 százalékos egészségi állapotban vállalta a játékot. Úgy gondolom, bravúrosan szerepelt az együttes, minden elismerésem a srácoké, akik felejthetetlenné varázsolták edzőjük, Farkas Imre búcsúzását."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.