Sport

Kézilabda: nyugodtan várja az MTK elleni vizsgát az SZKKSE

Kézilabda: nyugodtan várja az MTK elleni vizsgát az SZKKSE

2014. szeptember 22., hétfő
Kézilabda: nyugodtan várja az MTK elleni vizsgát az SZKKSE
szkkse_gyor_14_09_14_01mj

A tévés közvetítés okán szokatlan időpontban, kedd délután játssza soros bajnoki mérkőzését az SZKKSE. Marosán György tanítványai az MTK ellen szereznék meg első pontjaikat az élvonalban.

Egészen hasonló menetrend szerint kezdte a két együttes a szezont, hiszen mind a szegediek, mind a fővárosiak megmérkőztek a két nagymenővel, az FTC-vel és a Győrrel. Ezen felül Barján Biankáék Érden, a kék-fehérek pedig Békéscsabán maradtak alul a házigazdákkal szemben, így a felek most egymás ellen kezdenék el a pontgyűjtést a bajnokságban.

Online

Kedden 19 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szeged KKSE - MTK Budapest női kézilabda NB I-es bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

„A csapat alappilléreiként három rutinos NB I-es játékost említenék,

Ábrahám Szilviát

,

Barna Évát

és

Valovics Nórát

, illetve mellettük még

Wolf Alexandrát

, aki egykori vásárhelyi játékosként ismerős lehet a Csongrád megyei kézilabda követői számára. Alapvetően ők határozzák meg az MTK játékát mint belső emberek, kiegészülve a kreatív

Balog Beátával

a bal szélen. Kiváló képességű kézilabdásokról van szó esetükben. Ugyanakkor úgy gondolom, kiváltottuk a fővárosiak legyőzésének receptjét, bízom benne, hogy be is tudjuk azt váltani. Nagyon kemény, sok faultot igénylő védekezéssel, a megfelelő területek dominálásával – gondolok itt például Barna Éva sokszínű, az individuumot előtérbe helyező, de a többiekkel kapcsolatot teremtő képességére – érhetjük el a kitűzött cél” – fogalmazott portálunknak az ellenfélről

Marosán György

vezetőedző. A mérkőzést élőben közvetíti a Duna Televízió országos lefedettségű csatornája, ugyanakkor műsorszervezési okok miatt az eredetileg vasárnapra kiírt összecsapást keddre halasztották az érintett felek. „A bioritmusunk szempontjából jelentett némi problémát a csúsztatás, így viszont több időnk volt felkészülni az MTK-ra. Nagyon sokat videóztunk, megpróbáltam mindenkinek behatárolni az egyéni felelősségét mind védekezésben, mind támadásban. Tudatos, taktikailag fegyelmezett játékot mutatunk be holnap, természetesen, az érzelmeinket nem háttérbe szorítva. Ugyanazzal a küzdeni akarással, ugyanazzal a szegedi szívvel állunk ki, amely eddig is jellemzett minket” – árulta el az SZKKSE mestere. „Nagyon fontos, hogy az első két pontunkat végre megszerezhetjük. Úgy érzem magam, mint amikor iskolás koromban kiszólított a tanár egy-egy órán felelni. Nagyon ideges voltam, nagyon izgultam, hogyha nem készültem fel az adott anyagból. Úgy gondolom, mi most a holnapi anyagból nagyon felkészültünk, és alig várjuk, hogy felszólítson minket a tanár, hogy kiállhassunk és megmutathassuk a tudásunkat” – tette hozzá Marosán edző. A klub tájékoztatása szerint a meccs napján 16 órakor nyit a jegypénztár az újszegedi sportcsarnokban, de a tiketteket elővételben is meg lehet vásárolni hétfő délután 14 órától ugyanott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.