Kultúra

Jean Mohr fotóiból nyílik kiállítás a Klebelsberg-könyvtárban

Jean Mohr fotóiból nyílik kiállítás a Klebelsberg-könyvtárban

2014. szeptember 23., kedd
Jean Mohr fotóiból nyílik kiállítás a Klebelsberg-könyvtárban

A Svájci Nagykövetség, a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtára és a Szegedi Alliance Française közös kiállítást nyit "A háború az áldozatok szemszögéből - Jean Mohr fotói" címmel szerdán az SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtárának átriumában.

A 14 órakor kezdődő megnyitón beszédet mond

Keveházi Katalin

, a Klebelsberg Kuno Könyvtár főigazgatója,

Csernus Sándor

, az Alliance Française Szegedi Francia Kulturális Egyesület elnöke és a Svájci Államszövetség Nagykövetségének képviselője. A

Jean Mohr

fényképanyagából rendezett installáció apropóját a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának és az Első Genfi Egyezménynek a 150. évfordulója adta. Az 1925-ös születésű svájci fotográfusnak már több mint 80 kiállítása nyílt a világ minden táján. Jelen kiállítás a konfliktusok áldozatainak, a háborús szenvedéseknek és veszedelmeknek állít emléket, középpontjában Palesztina, Ciprus és Afrika közösségeivel. A kiállítást Magyarországon 2013 novemberében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi aulájában, 2014 márciusában pedig Pécsi Tudományegyetem könyvtárában mutatták be. A szegedi kiállítás az SZTE Klebelsberg Könyvtár és a Szegedi Alliance Française együttműködésben valósul meg, a Svájci Nagykövetség szervezésében. A tárlat a Musée de l'Elysée (Lausanne) és a Svájci Külügyminisztérium támogatásával valósult meg, megtekinthető 2014. október 10-ig, minden hétköznap reggel 8 és este 20 óra között, illetve szombaton reggel 9 és délután 16 óra között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.