Közélet

Bírságot szabott ki az NVB a TV2-re a Jobbik mellőzése miatt

Bírságot szabott ki az NVB a TV2-re a Jobbik mellőzése miatt

2014. szeptember 26., péntek
Bírságot szabott ki az NVB a TV2-re a Jobbik mellőzése miatt

Két és fél millió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a TV2-re, mert a Mokka című műsorában három hétig mellőzte a Jobbikot mint az önkormányzati választáson induló jelölőszervezetet.

A testület péntek esti ülésén egy magánszemély kifogására hozott elmarasztaló határozatot a műsorszolgáltatóval szemben. A beadvány szerint a TV2 Mokka című reggeli műsorfolyamában szeptember elseje és szeptember 22. között a Jobbik jelöltjei közül senkit nem hívtak, illetve szólaltattak meg. Az NVB megállapította az esélyegyenlőség, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás mint választási alapelv sérelmét. A testület ezért a TV2-t eltiltotta a további jogsértéstől, továbbá az elmarasztaló határozat közzétételére kötelezte a kereskedelmi televíziót és 2 millió 537 ezer forintos bírságot szabott ki. A testület a határozatot egyhangúlag hozta meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.