Bulvár

Riasztás a hőség miatt Csongrád megyére is, de este érkezik egy hidegfront

Riasztás a hőség miatt Csongrád megyére is, de este érkezik egy hidegfront

2014. augusztus 13., szerda
Riasztás a hőség miatt Csongrád megyére is, de este érkezik egy hidegfront
hoseg05_gs

A hőség miatt négy megyére és a fővárosra elsőfokú, három megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szerdára. Emellett több területen heves zivatarra, felhőszakadásra kell készülni. Késő este hidegfront érkezik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a hőség miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten, míg Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Várhatóan Békés megyében lesz a legnagyobb kánikula, ott a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-foknál is magasabb lehet. Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében a heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Győr-Moson-Sopron megyében a viharos széllökések miatt is figyelmeztetést adtak ki. A meteorológiai szolgálat azt írta: a reggeli, kora délelőtti órákban előfordulhat néhol zivatar, amelyet jelentős vagy nagy mennyiségű csapadék, jégeső és viharos szél kísérhet. Késő este északnyugat felől hidegfront érkezik, a frontátvonulást erős vagy viharos akár 70 kilométer/óránál is erősebb széllökés kíséri. A front előtt és a front mentén zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez felhőszakadás, viharos szél, jégeső társulhat. Rövid idő alatt 30 milliméternél is több eső eshet, 60-80 kilométer/órás, vagy akár annál is erősebb széllökések lehetnek, és akár 2 centiméternél nagyobb jégdarabok is hullhatnak. Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 30-35 fok között, északnyugaton, nyugaton kevéssel 30 fok alatt várható. Késő estére jobbára 21-26 fok közé hűl le a levegő, északnyugaton lesz ennél kissé hűvösebb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.