Sport

Labdarúgás: érvényesítette a papírformát a Csengele + FOTÓK

Labdarúgás: érvényesítette a papírformát a Csengele + FOTÓK

2014. augusztus 16., szombat
Labdarúgás: érvényesítette a papírformát a Csengele + FOTÓK
stmihaly_csengele034

Lelkesen küzdött az újonc Szentmihály, de a Koncz Miklós, Koncz Róbert, Váczi Béla hármassal nem bírt, a vendégeké lett a diadal a rajton.

Szeged-Szentmihály, 150 néző
2014. augusztus 16., 17.00
St. Mihály FC
Csengele KSE
A meccs véget ért.
játékvezető: Boros Máté Dávid • asszisztens: Gáleg Ferenc Lajos, Balázs Erika
1
-
2

Labdarúgó megyei II. osztály 1. forduló:

St. Mihály FC - Csengele KSE 1-2 (1-1).

Szeged-Szentmihály, 150 néző. Vezette: Boros Máté Dávid (Gáleg Ferenc Lajos, Balázs Erika).

St. Mihály FC:

Halász - Csobán R., Gantner, Miklós Nagy, Rovó, Olajos (Kozma 63'), Simon, Hágelmann (Mangó 46'; Csobán K. 70'), Szalma (Kaszab 60'), Répás, Baján.

Játékos-edző:

Halász Krisztián.

Csengele KSE:

Cserháti - Horváth Zs., Konkoly, Vincze (Novák 46'), Csige (Mészáros 15'), Lesták (Gurdics 70'), Rácz, Koncz R. (Wenner 78'), Váczi (Kulcsár 88'), Koncz M., Nagy T.

Vezetőedző:

Kun-Szabó Tibor.

Gólszerzők:

Simon I. (6'), illetve Koncz R. (16'), Váczi B. (50')

Kiállítva:

Simon I. (76')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
93'
Vége a találkozónak, a Csengele érvényesítette a papírformát, és 2-1-re legyőzte a lelkes újoncot. A szentmihályiak igyekeztek, de érződött rajtuk a megilletődöttség, a látogatók rengeteg helyzetet alakítottak ki, ezek többségét kihagyták, de két találat is elég volt ma a három ponthoz.
90'
Szentmihályi szögletek: kis híján öngól, egy lepattanó labda éppen csak elkerülte a csengelei kaput. A következő kornernél Mészáros Dömötör szabadított fel tért ölelő rúgással.
89'
Parázs jelenetek a meccs végén, küzdenek a hazaiak, a vendégek pedig határozottan védik előnyüket.
86'
Mezőnyfölényben a Csengele, ám ezzel együtt is biztonságra törekszik, behúzódik, járatja a labdát. Koncz Miklóst állítja meg lesen éppen az asszisztens.
82'
Répás Sándor a ketrec közepe felé, de léc alá tartó szabadrúgását fogta Cserháti Dániel. Lelkesen kontrázik az emberhátrányban futballozó Szentmihály, ám akcióból nem nagyon tud már felérni, inkább a pontrúgásaiban rejlik még talán gólszerzési esély.
78'
Kun-Szabó Tibor változtatott, Koncz Róbertet hívta le, Wenner Balázs kapott lehetőséget a hajrára. Érezhető fölényben a csengeleiek, akik tíz percre vannak a győzelemtől.
76'
PIROS LAP! A gól- mellett már emberhátrányban is a szentmihályiak. Simon Istvánt egyből pirossal kiállította a játékvezető! Egy csengelei játékos követett el ellene faultot, majd a spori úgy látta, a hazai futballista törlesztett, utánrúgásért járt a büntetés.
73'
A Koncz fivérek és Váczi kavarták meg a hazai védelmet, Miklós Nagy Ferenc a gólvonal elől mentett a csengelei akció végén. Roppant veszélyes a vendégek három neves támadója, sok gondot okoznak ők még az ellenfeleknek ebben a megye II-es szezonban, annyi szent!
69'
Rossz hír a szentmihályi szurkolóknak, hogy Mangó Ferenc megsérült, így le kell cserélni. A csere cseréje: Csobán Krisztinán érkezik. Húsz perce van az újoncnak, hogy pontot mentsen a rutinos, szervezett Csengele ellen.
68'
Támadásban a piros-sárgák, Mangó lendületet hozott a játékukba, ezúttal Simont ugratta ki, egy hajszállal volt hosszú a laszti.
65'
Mészáros Dömötör ágyúzása egy hazai játékost érintve pattant szögletre. A szentmihályiak is igyekeznek egyenlíteni, ám akcióikban érezhető az újoncok félszegsége is az elszántság mellett.
59'
Koncz Miklós került ziccerbe, laposan lőtt, Halász ezt is hárította. A túloldalon Mangó Ferenc kevergetett a bal szárnyon, felrúgták, a szabadrúgást előtta a kapu előtt.
54'
Koncz Róbert lépett ki a balösszekötő helyén, Halász Krisztián jól zárta a szöget, a kezében halt el a csengelei kitűnőség próbálkozása. A hazaiak ezután 24 méterről jutottak szabadrúgáshoz, Mangó Ferenc jó másféllel tekerte kapu fölé.
50'
GÓÓÓL 1-2! Előnyben a vendégek! Egy jobb oldali beadást a remekül érkező Váczi Béla bólintott a léc alá.
46'
A hazaiaknál Hágelmannt Mangó Ferenc, odaát Vinczét Novák Balázs váltotta a szünetben.
46'
A szentmihályiak hozták játékba a labdát a második félidő nyitányaként, alig 6-7 percet vett igénybe a szünet.
SZÜNET!
45'
Csengelei szabadrúgás az első felvonás végén, Olajos faultolta Koncz Miklóst. Mészáros Dömötör lépett ki lesgyanús helyzetben a passzal, Halász bravúrral, hatalmas vetődéssel fogta ki 5 méteres lövését.
43'
Hazai lábakon vándorol a labda, keresik a réseket a szentmihályiak, ám jól zár a vendégek védelme, nincs helyzet ebben az időszakában a derbinek.
40'
Egy ütközést követően Répás maradt lenn a gyepen, a derekát fájlalja, de úgy tűnik, a folytatás azért nincs veszélyben.
39'
Stabilizálta játékát a hazai együttes, és újra formás akciókat vezet, ám a csengeleiek is veszélyesek.
35'
A csengelei Koncz Miklós 22 méterről végezhetett el szabadrúgást, nem sokkal lőtt fölé. Odaát élesebb szögből, 23 méterről próbálkozhatott Simon István, ez a pontrúgás is fölé szállt.
31'
Szép kombináció végén Koncz Róbert teketóriázott a hazai tizenhatoson belül, odalett a lehetőség.
30'
Váratlanul szentmihályi esélyek! Halász Krisztián óriási kirúgással indította Bajánt, a belső védők hibáztak, a középpályás megszerezte a bogyót, meglépett, lövése kijött a szöget pompásan záró Cserháti kapusról, a kipattanót Répás tűzte rá 23 méterről az üres kapura, mellé szállt a próbálkozás. Ezt követően is több szép támadást vezettek a szegediek.
25'
A kék szerelésben lévő vendégek akarata érvényesül az első félidő közepén. A Szentmihály a biztonságot tartja szem előtt, megpróbálja valahogy őrizni a vendégek életveszélyes támadóit, ugyanakkor Váczi Bélát és a Koncz testvéreket nem egyszerű fogni. A hazaiak pozíciós játéka az első negyedórában tudott csak érvényesülni, most nem az történik a pályán, amit ők elterveztek.
20'
Mészáros Dömötör hatalmas bedobása az ötösön belülre szállt, látványos a játéka a futballt kiegészítő sportágként űző röpisnek. Egyébként kiegyenlített a játék, hajszálnyival veszélyesebb talán a Csengele. E pillanatban Koncz Miklós kísérlete vágódik le a védőkről.
16'
GÓÓÓL 1-1! Mozgalmas a meccs, egyenlített a Csengele! Váczi Béla nagyszerűen indult a leshatárról, lemaradtak róla a védők, ügyesen centerezett, Koncz Róbertnek pedig már nem volt nehéz dolga, 4 méterről vágta a hálóba a bőrt.
15'
Sérülés miatt kényszerű csere a látogatóknál: Csige Tamás nem tudja folytatni, a röplabdában is extraklaszis Mészáros Dömötör a helyén.
14'
Olajos tekerte a hosszúra a szabadrúgást, ez elment a kapu mellett.
13'
Parázs a találkozó, ahogy azt várni is lehetett. Simon ellen követtek el éppen szabálytalanságot a vendégek.
10'
A csengelei kitűnőség, Váczi Béla 27 méterről pörkölte rá, nem sokat tévedett. A túloldalon Baján Zoltán az oldalvonal mellől váratlanul lőtte el, nem tudott végül túljárni Cserháti portás eszén, aki biztosított is, de a laszti az oldalhálóban kötött ki.
6'
GÓÓÓL 1-0! Vezetést szerzett az újonc! Olajos szögletét a SZVSE-től igazolt Simon István remek mozdulattal fejelte a hálóba.
5'
Meglepő módon némi hazai fölény az első percekben, amit Koncz Miklós kiugrása tört meg, ám az egykori megye I-es gólkirályt lesen állította meg az asszisztens.
1'
A tiszta kékben lévő vendégek kezdték a derbit. Piros-sárga csíkos felsőben, piros nadrágban, sportszárban a hazaiak.
16.55: Köszöntünk mindenkit Szentmihályról! Hamarosan indul a szezon és a derbi, nagy a várakozás és az izgalom a gyönyörű új létesítményben. A találkozó Boros Máté Dávid sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A Csengele az előző szezonban a 9. helyen végzett a megyei II. osztályban, most a 3-8. helyek valamelyikének megszerzését tűzte ki célul. Az együttestől távozott Balasi Tibor (Pusztaszeri ISE), érkezett viszont a korábbi megye I-es gólirály Koncz Miklós (Kiskunfélegyházi HTK), Koncz Róbert (Kisteleki TE), Lipták Tibor (újrakezdte) és Rácz Gergely (Kisteleki TE), mindenképpen jelentősen erősödött tehát a keret. A St. Mihály FC a megye III. Szegedi csoport bajnokaként váltott osztályt. Újoncként a 8-10. helyre érnének oda. A csapattól senki sem távozott, és ők is jól erősítettek, leigazolták Duranyik Zsoltot (újrakezdte), Gantner Gergőt (Ásotthalom TE), Horváth Martint (USC Tanárképző Szeged), Kapa Márkot (Kiskundorozsmai ESK), Kozma Györgyöt (Mezőkovácsháza TE), Molnár Tamást (Komlósi Trans Baktó SC), Szőri Zsoltot, Vér Tamást (mindketten Gyálarét LSC), valamint a rutinos Simon Istvánt (SZVSE).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.