Sport

Labdarúgás: félbeszakadt a Csengele balástyai derbije + FOTÓK

Labdarúgás: félbeszakadt a Csengele balástyai derbije + FOTÓK

2014. augusztus 31., vasárnap
Labdarúgás: félbeszakadt a Csengele balástyai derbije + FOTÓK
balastya_csengele_14_18_31

2-0-s hazai vezetésnél félbeszakadt a megye II-ben a Balástya-Csengele mérkőzés, miután egy meg nem adott találatot reklamáltak a vendégek.

Tíz perces késéssel kezdődött a megye II vasárnapi játéknapján a Balástya-Csengele derbi. A hazaiak eddig 100%-os mutatóval rendelkeztek, míg a vendégek a szezon harmadik meccsét is idegenben kellett, hogy lejátsszák, pályájuk felújítása miatt. Az első 20 perc kiegyenlített játékot hozott, igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni a csapatok, a hazaiak főleg a pálya két szélén próbáltak támadásokat vezetni, míg a Csengelénél

Koncz Miklós

játéka jelentett főképp gólveszélyt, a korábbi megye I-es gólkirály többször is önmagának teremtette meg a lövési lehetőséget. Az első gólra a 23. percig kellett várni: a sokadik jobb szélen vezetett akció ezúttal eredményes volt, a beadásra jól érkezett

Szűcs

, aki a kifutó

Cserháti

fölött szép mozdulattal átemelte a labdát, 1-0 a Balástyának. A 31. percben következett a mérkőzés első kétes szituációja: a tizenhatoson belül a balástyai

Bitó

kezét (vagy felkarját) érintette a labda,

Cseh

játékvezető azonban nem fújt büntetőt. Mindkét fél cserélt már az első játékrészben, a hazai változtatás után pedig jött az újabb balástyai gól. Ismét a vendégek bal oldali védelmét bontották meg a balástyaiak, majd a támadásba belépő

Papp

kapott remek indítást, a balösszekötő helyéről indulva befele húzott, a csengelei kapust is kicselezte, majd az üres kapuba lőtt, 2-0. Szinte rögtön a második hazai gólt követően szépíthetett volna a Csengele: egy szabadrúgást íveltek a kapu előterébe, ami végül kipattant az érkező vendég csatár elé, aki 5 méterről a kapuba pofozta a labdát, azonban a partjelző korábban már lest intett, így Cseh nem adta meg a gólt. Ezt követően hosszasan állt a játék,

Kun-Szabó Tibort

, a Csengele edzőjét elküldte a kispadtól a bíró, majd a csereként beállt

Mészáros

reklamálta tovább az esetet. A játékvezető korábban sem volt vevő a beszédre, a 12. percben az első alkalommal sárgával büntette a reklamálást, a röplabdában a

válogatottat és külföldöt

is megjárt Mészáros pedig piros lapot kapott beszédjéért. Mészáros előbb elindult lefelé a pályáról, majd visszafordult, és tovább reklamált, a dolog odáig fajult, hogy Mészáros meglökte a játékvezetőt, aki ezt követően a mérkőzés 44. percében lefújta a találkozót. A játékvezetők végül rendőri kísérettel hagyták el a balástyai sportpályát, nehezen csillapodtak le az indulatok a mérkőzést követően. A fegyelmi tárgyalást követően minden bizonnyal 3-0-lal a vétlen Balástyának ítélik majd meg a mérkőzést, a meccs utóélete pedig minden bizonnyal "hosszú" lesz.

Balástya, 200 néző
2014. augusztus 31., 17.00
KSE Balástya
Csengele KSE
Félbeszakadt.
játékvezető: Cseh Géza • Szeri Tamás, Samu László
2
-
0

Megyei II. osztály, 3. forduló

KSE Balástya Alfapakk - Csengele KSE - a hazaiak 2-0-s vezetésénél a 44. percben félbeszakadt.

Balástya, 200 néző. Vezette: Cseh Géza. (Szeri Tamás, Samu László.)

KSE Balástya Alfapakk:

Hegedűs - Magyar, Bitó, Kailinger, Veress (Tóth G., 37') Papp, Gonda, Szél, Vámos, Szűcs, Bacher.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Csengele KSE:

Cserháti - Horváth, Konkoly, Nagy, Tóth Sz., Kiss T., Heim, Csige (Mészáros 29') Váczi, Koncz R., Koncz M.

Vezetőedző:

Kun-Szabó Tibor.

Gólszerzők:

Szűcs (23'), Papp (37').

Sárga lap:

Csige (12'), Heim (12'), Putnoki (31').

Kiállítás:

Mészáros (44').

Online közvetítésünk:

45'
Nincs tovább, a játékvezető lefújta a meccset, miután Mészáros nekiment a játékvezetőnek. Félbeszakadt a mérkőzés 44 percet követően, 2-0-s balástyai vezetésnél.
44'
Továbbra is áll a játék, beszédért kiállította a játékvezető Mészárost, aki meglökte a játékvezetőt, és nem hajlandó elhagyni a pályát. Áll a játék percek óta, a bíró félbeszakította a meccset.
40'
Cseh játékvezető elküldte a kispadról a vendégek edzőjét, Kun-Szabó Tibort, így a meccs csak azután folytatódhat, ha az edző a korláton kívül áll a továbbiakban.
39'
A gólt követően rögtön szépíthetett volna a Csengele, egy lecsorgó labdát a kapuba is vágták a vendégek, a partjelző azonban lest intett. Hevesen reklamálnak a csengeleiek, a játékvezetőnek a vendég kispadhoz is ki kellett mennie, kis közjátékot követően folytatódhat csak a játék.
37'
GÓÓÓÓL! Kettővel vezet a Balástya! Egy jobb oldali akció során gurigázták ki a vendégek védelmét, majd Papp a kapust is kicselezte befele törve, és az üres kapuba lőtt, 2-0.
37'
Veress megsérült, helyére Tóth G. érkezett.
36'
Ismét Koncz M. veszélyeztet, lövése felpattan egy védőről, végül melléperdül.
35'
Cserélni kényszerül majd a Balástya is, legalábbis Veress mutatott ki edzőjének, hogy nem tudja folytatni a játékot.
33'
Koncz Miklós csinálta meg magának a helyzetet, lerázta védőit, egészen a tizenhatoson belülre jutott a labdával a félpályáról indulva, lapos lövését magabiztosan védte Hegedűs.
31'
A vendég kispadon ülő cserejátékos, Putnoki kap sárga lapot, miután hevesen reklamált egy elmaradt büntetőt, Bitó kezére pattant a labda a csengeleiek szerint, a játékvezető azonban továbbot intett.
30'
Szél lőtt a tizenhatoson belülről élesen, Cserháti védett bravúrral.
29'
Már az első félidőben cserél a Csengele: a sárgás Csige jön le a pályáról, helyére Mészáros áll be.
28'
Több szabadrúgást is elvégezhet a Balástya térfelén a Csengele, ezeket azonban rendre hatástalanítja a hazai védelem.
23'
GÓÓÓÓL! Vezet a Balástya! Egy jobb oldali beadás találta meg a remek ütemben érkező Szűcsöt, aki okos mozdulattal átemelte a kapus felett a labdát, 1-0 a hazaiaknak.
21'
Kailinger szerzett labdát a félpályánál, majd a bal szélre tette, a centerezésre pedig jól érkezett Bacher, aki a kapusba lőtte a labdát. Bár a partjelző lest intett az akció végén, nagy helyzet volt.
17'
Nagy elánnal vetették bele magukat a meccsbe a felek, az első negyed óra azonban nem hozott igazán nagy ziccert.
12'
Egyszerre ketten sárgulnak be a vendégektől. Csige egy szabálytalanságért megkapja a sárgát a játékvezetőtől, Heim reklamálta az ítéletet, Cseh játékvezető pedig elejét véve a további hasonló szituációknak, neki is felmutatja a lapot beszédért.
10'
Váczi elé pattan egy felívelt labda, balról befele húzott, majd csavarása kapu mellé száll.
8'
Koncz M. lő az oldalhálóba, miután nagy küzdelemben megtartotta a labdát védőjével szemben.
3'
Az első lehetőség a mérkőzésen, Bachert ugratták ki, Cserháti azonban jól élt együtt a játékkal, és felszedte a labdát a csatár elöl.
1'
Elkezdődött a mérkőzés.
17:11 - Üdvözöljük olvasóinkat Balástyáról, a megye II vasárnapi derbijéről. Bő 10 perces késéssel kezdődött a mérkőzés adminisztratív okok miatt, a Balástya piros felsőben, fekete nadrágban, míg a vendégek fehér felsőben, piros alsóban lépnek pályára. A mérkőzés 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A megye II. négy 100%-os csapata közül az egyikhez, a Balástyához látogat a Csengele a harmadik forduló vasárnapi mérkőzésén. Mindkét csapat kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás nevelésre, így két "bázis" csatájaként is tekinthetünk a mérkőzésre. A Csengelének ez lesz zsinórban a harmadik idegenbeli mérkőzése, Kun-Szabó Tibor csapata a pálya felújítási munkálatai miatt kénytelen újra nem hazai környezetben játszani. Az eddigi két forduló felemásra sikerült a vendégek számára, míg Szentmihályon, a másik újonc otthonában nyerni tudtak, addig a múlt héten Szőregen kikaptak, és megrövidült a keretük is, hiszen Wenner Balázst kiállították, így vele nem számolhatnak vasárnap. A Balástya viszont repülőrajtot vett a másodosztályban, a Székkutast és a Zsombót is legyőzték a Cserenkó-tanítványok, utóbbit ráadásul 6 gólos különbséggel, 9-3-ra. A mérkőzés kérdése tehát, hogy továbbra is hibátlan marad-e a Balástya, vagy a Csengele újra idegenben tud pontot szerezni?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.