Közélet

Folyamatosan bővül a L.É.T.-esek csapata – rászorulókból segítőkké válnak + FOTÓK

Folyamatosan bővül a L.É.T.-esek csapata – rászorulókból segítőkké válnak + FOTÓK

2014. augusztus 16., szombat
Folyamatosan bővül a L.É.T.-esek csapata – rászorulókból segítőkké válnak + FOTÓK
rokus_krumpli_garzo_mark2_gs

Átfogó karitatív akciójuk keretében a L.É.T. Egyesület önkéntesei – akikhez egyre többen csatlakoznak – a hétvégén a makkosháziaknak osztanak zöldségeket az Ipoly soron.

„Fontos tudni, hogy ide Makkosházára nemcsak adományt hozunk, ez csak egy apróbb szimbóluma mindannak, amit a L.É.T. Egyesülettel képviselünk, vagyis az egymásra való odafigyelésre szeretnénk bíztatni az embereket, ezt a gondolatot elültetni bennünk” – fogalmazott a L.É.T. életre hívója

Kothencz János

az Ipoly soron tartott élelmiszerosztáson. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt hozzátette, a lakótelepeken élők problémáinak egy része azonos, éljenek akár Tarjánban vagy Makkosházán, de ez egyedi problémák, amelyekkel az önkéntesek találkoznak, különböznek. „Az emberségért kampányolunk a L.É.T. Egyesület átfogó karitatív akciójával” – szögezte le Kothencz, akitől azt is megtudtuk, hogy az egyesület önkéntesei legközelebb más házhoz viszik az adományokat. Mint elmondta, mindig a termelőktől, támogatóktól függ, hogy mivel tudnak segíteni az embereknek, ezen felül az önkéntesek odaadó munkáján múlik, mennyire tudják kiszélesíteni a közösségépítő munkát a lakótelepeken. „Ma már itt vagyunk az Ipoly soron, ezt három évvel ezelőtt el sem tudtuk volna képzelni. A munkánkat hat évvel ezelőtt Tarjánban, a Sás utcán, a Lugas utcában és a Pentelei soron kezdtük, majd az önkéntesek számának a bővülésével tudtuk egyre szélesebb körben megszólítani az embereket. Ezért lehetünk most itt” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Kothencz János.

rokus_krumpli_garzo_mark5_gs

A 8-as választókerület Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjelöltje,

Garzó Márk

arról számolt be, hogy csak pozitív visszajelzéseket kapnak, a makkosháziak egy részének nagy segítség a karitatív akció keretében kiosztott krumpli és hagyma. Hozzátette, a lakosság egyéni problémákkal is fordul hozzájuk, melyekre keresik a megoldásokat. A zöldségosztáson egy makkosházi nő önkéntesnek is feliratkozott, mint elmondta, amiben csak tud, segíteni fogja a L.É.T. Egyesület munkáját. „Itt lakom a szemközti házban, a szomszédasszonyok szóltak az élelmiszerosztásról. Azt hallottam, hogy Kothencz János évek adományokat oszt az egyesülettel Tarjánban, és végre eljöttek ide Makkosházára is. Ez számomra nagy segítség, egyedül nevelem a kisfiamat, hitelt is törlesztek, minden fillér számít” – ezt már

Szabó Violetta

nyilatkozta portálunknak. A L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület júniusban meghirdetett szociális programja keretében a helyi közösségi koordinátorokkal augusztus 17-én az Ipoly soron a parkolóban, 18-án és 19-én a Molnár utcában a Nyomásszabályozó Állomás melletti területen, 22-én a Herke utcában, az iskolával szembeni parkolóban, míg 23-án és 24-én az Ág utcai parkolóban várja újkrumplival és újhagymával a szegedieket, mindig 9 és 17 óra között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.