Közélet

A szegedi repteret ismét ellepik a vitorlák és a műrepülők

A szegedi repteret ismét ellepik a vitorlák és a műrepülők

2014. augusztus 7., csütörtök
A szegedi repteret ismét ellepik a vitorlák és a műrepülők

Augusztusban két eseménynek biztosít helyszínt a Szegedi Repülőtér, ami vitorlázó és motoros repülőgépek versenyének is helyet ad.

Augusztus 9. és 16. között rendezik meg a 8. Flatland Cup és Területi bajnokságot. A vitorlázó repülőgépek versenye után, a CIVA (Nemzetközi Repülő Szövetség Műrepülő Szakbizottsága) döntése értelmében, Magyarországon – a Kecskemét melletti Matkópuszta repülőterén – tartják augusztus 23. és 30. között a XIX. FAI Unlimited Motoros Műrepülő Európa-bajnokságot. A bajnokságon a magyarok mellett többek között a litván, cseh, ír, orosz, spanyol, francia, japán, portugál, ausztrál, német csapatok is megmérettetik magukat. Az Európa-bajnokságra készülő orosz műrepülő csapat a felkészülés helyszínéül a Szegedi Repülőteret választotta. A versenyt megelőzően augusztus 12. és 18. között láthatják őket a szegediek az égbolton a repülőtér felett. A Flatland Cup és az Európa-bajnokságra való felkészülés alatt a két rendezvény zökkenőmentes lebonyolítása érdekében reggelente felhúzzák a vitorlázókat, majd az esti visszaérkezésüket megelőzően az orosz műrepülők gyakorlatait láthatjuk a reptér felett. Annak ellenére, hogy minden szabályt és előírást betartanak, a verseny és a felkészülés némi zajjal fog járni, amiért a Szegedi Közlekedési Kft. előre is köszöni a megértést, egyben remélik, hogy a látvány kárpótolni fogja az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.