Bulvár

Öt évre ítéltek egy férfit, aki pénzváltót rabolt ki Szegeden

Öt évre ítéltek egy férfit, aki pénzváltót rabolt ki Szegeden

2014. július 14., hétfő
Öt évre ítéltek egy férfit, aki pénzváltót rabolt ki Szegeden
rablas_01_gs

Öt év fegyházbüntetéssel sújtotta első fokon a Szegedi Járásbíróság hétfőn azt a 19 esztendős harkakötönyi férfit, aki januárban kirabolt egy pénzváltót a csongrádi megyeszékhelyen.

A

fegyveresen elkövetett rablás

bűntettében elmarasztalt férfi leghamarabb büntetése felének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A büntetlen előéletű, egészségügyi végzettségű, akkor munkanélküli fiatalember előre eltervezte a rablást. A világhálón választotta ki a pénzintézetet, magához vette nagyapja gázriasztó fegyverét, majd január 15-én Szegedre utazott. Arcát sállal eltakarva lépett be az üzlethelyiségbe, az ott dolgozó két nőt az ügyféltér és a kassza közötti üvegajtó kinyitására szólította fel. Ezután fegyverét elővéve belépett a kasszatérbe, majd a pisztoly markolatával többször fejbe ütötte az egyik, félelmében az asztal alá bújó, és úgy telefonon segítséget hívni próbáló sértettet. A vérző fejű alkalmazott – akit láthatóan nagyon megviseltek a történtek, a tárgyaláson is többször elsírta magát – társával az utcára menekült. A két nő segítségért kiabált, eközben az üzlet ajtaját tartották kívülről, hogy a vádlott ne tudjon elmenekülni. A férfi összeszedte a bankjegyeket, mintegy 2,2 millió forint értékben, majd az ajtót kívülről tartó sértettet ellökve távozott az üzletből, a járókelők azonban a közelben föltartóztatták. A vádlott – aki a szakértői vélemény szerint beszámítási képességét nem befolyásoló személyiségzavarral küzd – a bíróság előtt nem tudott magyarázatot adni a történtekre, úgy fogalmazott, hogy nem is volt igazán szüksége a pénzre. A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.