Kultúra

Nyílt napot tartanak a nandafalvi hindu templomban

Nyílt napot tartanak a nandafalvi hindu templomban

2014. július 31., csütörtök
Nyílt napot tartanak a nandafalvi hindu templomban
Nylit_nap_Nandafalvan_2012__2_

Augusztus 2-án rendezi nyílt napját a Szeged környéki tanyavilágban megbújó nandafalvi hindu templom. A különös programon a vendégek ízelítőt kaphatnak India évezredeket átívelő lelki kultúrájából.

A résztvevők kedvükre csemegézhetnek az izgalmas programokból. Délután 4 órától ráhangolódásképpen két órán át mindenki kedvére sétálgathat a templom körüli szentélyparkban, ahol akár nézőként, vagy résztvevőként csatlakozhat a hindu énekekhez, védikus tűzáldozathoz, ősi mantrarecitáláshoz. Jógaoktatóval beszélgethetnek, tanácsot kérhetnek, kérdezhetnek. Mindemellett a hennafestést is kipróbálhatják, indiai vegetariánus finomságokat kóstolgathatnak, és az indiai bazárhangulatból is ízelítőt kapnak, a hölgyek szárit ölthetnek, a férfiak dótit, vagy, ha kedvük tartja, a park zöld gyepén ülve meditálhatnak. A hivatalos program este 6 órakor kezdődik a templom mögötti amfiteátrumban. A kagylókürt búgásával és a templom harangjával kezdődik az esti púdzsá. A tradicionális szertartásnál kedve szerint minden vendég ajánlhat fel virágot. Díszvendégeink felszólalása után a közösség budapesti jógaiskolája mutatkozik be,

Szabó Szilvia Jógamájá

vezető jógaoktató csapata révén tekinthet meg a közönség egy jógabemutatót, melyben a tradicionális elemek kapnak hangsúlyt, és bepillanthatnak jógafoglalkozásaik hangulatába is. A bemutató jógaórán magas szakmai igényességgel ismerhetők meg a különböző gyakorlatok. A tudományos magyarázatoknak köszönhetően akár a laikus, akár a gyakorló jógás is hasznos életvezetési tanácsokat vihet magával. A jógabemutató után a nemzetközi hírű tanító,

Őszentsége B.A. Paramadvaiti Mahárádzs

izgalmas előadását hallhatja a közönség. Az Inbound jógaredszer alapí­tójaként tisztelt mester jógabemutatóra épülő előadásának témája: „Jóga és környezettudatosság”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.