Közélet

Júliusban módosul a bíróságok ügyfélfogadási rendje

Júliusban módosul a bíróságok ügyfélfogadási rendje

2014. július 9., szerda
Júliusban módosul a bíróságok ügyfélfogadási rendje

Július 15. minden évben a Bíróságok Napja, mely a bíróságokon munkaszüneti nap, így ekkor az ügyintézés szünetel, a bírósági épületek zárva tartanak.

A bíróságokon a nyári szabadságok kiadására idén július 16-tól augusztus 19-ig terjedő időszakban kerül sor. Ezen időszakban a bíróságok változatlanul fogadják a beadványokat, folyamatosan intézik a halaszthatatlan ügyeket és biztosítják az iratok megtekintését, a másolatok kiadását. A kezelő irodákon azonban a jelzett intervallumban módosul az ügyfélfogadási rend az alábbiak szerint: A Szegedi Járásbíróságon (a Végrehajtói Iroda kivételével) és a Szegedi Törvényszék irodáiban (kivéve a Cégbíróságot): hétfőtől – csütörtökig: 8-10 óráig pénteken 8-13 óráig A Szegedi Járásbíróság Végrehajtói Irodáján: hétfőtől – csütörtökig: 9-11 óráig A Szegedi Törvényszék Cégbíróságán: 2014. július 16-tól – augusztus 31-ig: hétfőtől – csütörtökig: 9-11 óráig A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon, a Csongrádi, Hódmezővásárhelyi, Makói és Szentesi Járásbíróságokon az ügyfélfogadás rendje a tárgyalásmentes időszakban is változatlan. Július 16-tól augusztus 19-ig kizárólag a Szegedi Járásbíróság és a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság látja el változatlanul heti egy munkanapon, pénteken a panasznapi teendőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.